Hlavní obsah

V sérii nás zdobila bojovnost a poctivá hra, pochvaloval si Kumstát

LITVÍNOV

Karlovarský hokejista Petr Kumstát ozdobil historický postup Západočechů do semifinále brankou a asistencí. Nejprve po šestapadesáti sekundách úvodní třetiny proměnil samostatný nájezd a v 53. minutě po jeho střele dorážel Jan Košťál do prázdné branky vítězný gól úterního pátého čtvrtfinále s Litvínovem. „Zkoušeli jsme střílet a šli štěstí naproti,“ řekl po utkání Košťál.

Článek

Bez tří centimetrů dvoumetrový útočník po čtvrté výhře nad svým čtvrtfinálovým sokem z Litvínova potvrdil, že poslední krok bývá tím nejtěžším. „Litvínov byl výborný soupeř a série byla naprosto vyrovnaná,“ uvedl Kumstát. Karlovy Vary kromě prvního zápasu na svém ledě vyhrály třikrát v poměru 3:2. „Rozhodly maličkosti a fantastický výkon Lukáše (Mensátora),“ neopomněl karlovarský forvard pochválit brankáře Energie. „Chytal fantasticky celou sérii, ale co předváděl dnes, tak klobouk dolů,“ dodal.

„V celé sérii nás zdobila bojovnost, poctivá hra a naprosto fantastický výkon všech hráčů,“ chválil své spoluhráče šestadvacetiletý útočník, jenž se v první minutě zápasu sám postavil k exekuci samostatného nájezdu. „Kluci mi věřili a sami mě na nájezd nominovali. Říkali, že když na to mám čas, tak to dám,“ přiblížil dění před úvodní trefou zápasu. Pak Kumstát zamíchal před Petrem Fraňkem pukem a po bekhendové kličce ho poslal brankáři mezi betony. „Tak jsem to chtěl,“ potvrdil útočník, že nešlo o improvizaci.

Západočeši se tak ve své jedenácté sezóně v nejvyšší soutěži mohou těšit na semifinálového soka, jímž budou pravděpodobně České Budějovice. „Budeme hrát s Budějovicemi,“ myslí si Kumstát. „Ale je to úplně jedno. Nemáme co ztratit a budeme se o to rvát. Na regeneraci bude dostatečně dlouhá doba, takže se silami to bude v pohodě.“

Pech: Máme skvělou partu, díky které vyhráváme

„V sezóně chceme dál pokračovat a chceme do finále,“ nechal se slyšet Lukáš Pech. Čtyřiadvacetiletý karlovarský štírek byl ve čtvrtém zápase faulován Michalem Trávníčkem z Litvínova. Faul severočeského útočníka ocenila disciplinární komise stopkou na jedno utkání a v pátém zápase tedy hostům chyběl. „Dostal jsem za krk hokejkou a to by se nemělo stávat,“ nechtěl se Pech příliš k faulu vracet. „Nevypadalo to nebezpečně, ale bylo to nepříjemné,“ doplnil.

Jihlavský rodák přiznal, že v pátém zápase s Litvínovem byli hosté k výhře blízko. „Litvínov byl aktivnější, ale přesto jsme to zvládli na jedničku a musím smeknout před tím, co jsme dokázali. Je to úžasné,“ nechal se unášet pocitem vítězství, díky němuž postoupila Energie do semifinále vyřazovacích bojů.

Také Pech vidí jako nejpravděpodobnějšího soupeře v boji o extraligové finále jihočeský Mountfield. „Budějovice jsou jedno z nejkvalitnějších mužstev, ale myslím si, že vždycky je šance vyhrát. Budeme se rvát o každý metr ledu,“ vzkázal jihlavský odchovanec. „Je tu hlavně týmový duch, jsme všichni jako jeden celek, máme skvělou partu a tím to vyhráváme,“ prozradil recept na úspěch centr čtvrté karlovarské formace.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice