Hlavní obsah

Č.Budějovice - Kladno 1:0Turek potřetí vymazal Kladno, Budějovice jsou v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Hudec 1 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic mají za sebou první krok na cestě za vysněným titulem. Lídr základní části extraligy postoupil do semifinále play-off, když v pátém zápase čtvrtfinále porazil na domácím ledě Kladno 1:0 a celou sérii vyhrál poměrem 4:1 na zápasy. O výsledku posledního utkání rozhodla branka Michala Hudce. Gólman Roman Turek potřetí v sérii vychytal čisté konto.

Článek

Prvotním cílem kladenských hokejistů bylo vstřelit na budějovickém stadiónu první gól a na ledě to bylo vidět. Hosté hráli hodně aktivně a snažili se více střílet. Ani domácí ale nezůstávali pozadu a Vydarený trefil ve čtvrté minutě tyčku. Nebezpečná byla i teč Hudce a při dorážkách Sailera se musel gólman Kopřiva tak ohánět, až mu spadla maska. Na druhé straně zase Turka dvakrát za sebou prověřil Horna.

Obrovskou příležitost propásl v 19. minutě Filip Novák, když před odkrytou brankou trefil jen horní tyčku. Před koncem první třetiny zase mohl jet sám na branku Martin Procházka, jenže kladenští špatně vystřídali a byli potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Těsně před přestávkou zase v šanci padl přes Turka Patera a marně se dožadoval vyloučení.

Vak mohl skórovat i v oslabení

V přesilovce na začátku druhé třetiny se před Kopřivou zjevil Vak, ale přestřelil. Úspěšnější byl v 24. minutě Hudec, který se trefil přesně mezi betony kladenského gólmana. O tři minuty později se až před Turka proháčkoval Procházka, ale jeho střela bekhendem postrádala razanci. Před Kopřivou se zase neúspěšně zastřeloval Vak a to i přesto, že domácí hráli v té době oslabení.

Před hostujícím brankářem to vůbec ve druhé třetině vypadalo jako na střeleckých manévrech, na což si už ostatně mohl v této sérii zvyknout. Jednobrankové manko sice nevzalo kladenským hráčům chuť do útočení, ale jejich křečovitou snahu pečlivá obrana domácího týmu lehce zpacifikovala. Navíc po spolupráci Mertla s Gulašem mohl Mountfield ještě zvýšit náskok.

Další branku už i přes závěrečný nápor Kladna v přesilové hře diváci v zaplněné Budvar Areně neviděli, hostům už nepomohla ani power play. Roman Turek navíc potřetí proti Kladnu vychytal čisté konto, v pěti zápasech série inkasoval všehovšudy jen pětkrát.

Česká pojišťovna play-off, čtvrtfinále - 5. zápas:
Mountfield České Budějovice - Geus Okna Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. M. Hudec (Frolo). Hl. rozhodčí: R. Polák, Šír. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. Diváci: 5814.
Č. Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, F. Novák, Frolo, Mucha, Vydarený, Sičák, L. Bolf - M. Hudec, Brabenec, Sailer - Šimánek, V. Hübl, L. Květoň - Hřebejk, Kotrla, Veselý - Mertl, Vak, Gulaš. Trenéři: Josef Jandač a Milan Černý.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, D. Růžička, M. Pavlů, R. Gudas - Diviš, Patera, M. Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko, M. Frolík. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík.
Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: