Hlavní obsah

Budějovice a Slavia se mohou radovat z postupu do semifinále

PRAHA

Hokejisté Českých Budějovic zvládli poslední krok v sérii s Kladnem a po středeční výhře 1:0 se mohou radovat z postupu mezi nejlepší čtyři celky extraligy. Vítěznou trefu Mountfieldu vsítil Michal Hudec, celou sérii vyhráli Jihočeši 4:1 na zápasy. Do bojů o finále postoupila také Slavia Praha, když otočila duel s Třincem, v pátém zápase vyhrála 3:2 po prodloužení. O vyřazení Ocelářů 4:1 na zápasy se v 66. minutě postaral Jakub Klepiš.

Článek

Pod hrozbou vyřazení vstoupili hokejisté Třince do pátého čtvrtfinálového duelu aktivněji a ovoce jim přinesla šestá minuta. Přesilovou hru přetavil ve vedoucí gól pohotovou střelou Jiří Polanský. Hosté mohli jít za další dvě minuty do dvoubrankového vedení znovu po šanci Polanského, ale tentokrát třinecký útočník neuspěl. Slávisté kontrovali v 8. minutě, kdy bekhendovým blafákem překonal Vojtka v brance Ocelářů David Hruška. Do konce první části se již skóre nezměnilo, přestože na obou stranách zazvonila tyčka.

Ve druhé dvacetiminutovce se mohli dostat do vedení Pražané, ale Bednář svou šanci z 25. minuty nezakončil přesně. Naopak o necelých šest minut později propálil v přesilové hře skrz hlouček hráčů před brankovištěm Svobodu střelou od modré Martin Výborný. Ve 33. minutě mohl přidat klid na třinecké hokejky Barinka, ale puk mu v rozhodující chvíli přeskočil hůl.

Vyrovnání se domácí dočkali ve 43. minutě po střele Vladimíra Růžičky mladšího. Slávistický útočník propálil střelou od modré Vojtkovy chrániče. Deset minut před koncem mohli Oceláři vrátit vedení na svou stranu, avšak Svoboda střelu obránce Daniela Semana vyrazil do bezpečí. Definitivní obrat a postup svěřenců trenéra Vladimíra Růžičky do semifinále zařídil v 66. minutě Jakub Klepiš, když proměnil samostatný únik a blafákem vyzrál na třineckého brankáře.

Hudec vsítil vítěznou branku, Turek vychytal čisté konto

Po bezbrankové první třetině se do vedení zaslouženě dostaly České Budějovice. Na začátku 24. minuty rozjásal jihočeské fanoušky po individuální akci Michal Hudec, když střelou mezi Kopřivovy betony zvýšil šance Mountfieldu na postup do semifinále.

Středočeši se jen těžko ve druhé části vymaňovali ze svého obranného pásma a hru podle očekávání diktovali domácí hokejisté. Ze svého tlaku však první celek extraligy po základní části další branku nevytěžil. Poměr střel byl po druhé třetině 32:9 v domácí prospěch!

V poslední dvacetiminutovce bylo na Kladenských vidět větší odhodlání než ve druhé třetině. Zejména v závěru třetiny zatápěli hosté budějovické obraně, ale Roman Turek byl nepřekonatelný. Mountfield si již postup vzít nenechal.

Hokejové play-off on-line na Sport.cz, 5. zápasy čtvrtfinále:
České Budějovice - Kladno 1:0on-line
Branka: 24. Hudec. Konečný stav série: 4:1; postupují České Budějovice
Slavia Praha - Třinec 3:2 PP.on-line
Branky: 9. D. Hruška, 43. V. Růžička ml., 66. Klepiš - 6. Polanský, 31. M. Výborný. Konečný stav série 4:1; postupuje Slavia Praha.

Reklama