Hlavní obsah

Ústí vyhrálo ve Zlíně díky přesilovkovému gólu v prodloužení

ZLÍN

Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli v předehrávce 5. kola skupiny o udržení ve Zlíně 3:2, i když prohrávali v polovině zápasu již 0:2. O výhře Severočechů rozhodl v nastaveném čase Šagát, který využil přesilovou hru při vyloučení Hamrlíka. Oba soupeři se střetnou na zlínském ledě opět ve čtvrtek.

Článek

Jistý účastník baráže z Ústí nad Labem nasadil do zápasu čtyři kompletní řady, zatímco Zlín poslal do boje pouze tři formace. V první třetině viděly řídce zaplněné ochozy nudný hokej s minimem šancí. Severočeši měli na konci 4. minuty úvodní početní výhodu, když na trestnou lavici zamířil Andrašovský za hraní vysokou holí. Murína prověřili střelami od modré čáry Šaffer a Vágner, nicméně hosté se k většímu tlaku ve zlínském obranném pásmu nedostali.

Domácí šli do vedení v 7. minutě, Michal Pšurný se dostal k odraženému kotouči, který vyrazil Přikryl po střele Romana Pšurného. "Berani" mohli těsné vedení zvýšit při dvou přesilových hrách, ale sehráli je velmi špatně. Ústecký gólman byl prakticky bez práce, a tak největší vzruch přinesla pouze menší šarvátka Rachůnka a Krajčiho.

Obrázek hry se nezměnil ani ve druhé třetině. Berani přidali druhý úspěch při vlastním oslabení, neboť trestnou lavici zahříval Rachůnek. Obránce Hamrlík si najel do volného prostoru před Přikryla a střelou mezi betony mu nedal šanci. Zlínští se ve druhé části po herní stránce přece jen probudili. Slibnou příležitost měl Rachůnek, ale mířil vedle pravé tyčky Přikrylovy klece. Hosté využili chyby ve zlínské obraně, když Murína překonal Káňa. Ve 35. minutě skončil zápas předčasně pro ústeckého kapitána Nováka - pod sprchy naopak zamířil zlínský kapitán Okál po faulu kolenem. Severočeši početní výhodu využili, když se kotouč po střele Kloboučka došoural do Murínovy sítě.

Ústí hrálo ve třetí třetině půldruhé minuty přesilovku pět na tři, ale s koncovkou byli Lvi na štíru. V závěru hosté tlačili a velkou šanci spálil Mrázek a následně Hořava. V prodloužení byl vyloučen za držení protihráče zlínský Hamrlík a hosté v přesilovce rozhodli utkání. Nejdříve spálil šanci Šagát, ale vzápětí stejný hráč zařídil výhru pro ústecké Lvy po přihrávce od Čalouna. Oba soupeři si za 24 hodin utkání zopakují, neboť je čeká předehrávka 11. kola.

RI Okna Zlín - Slovan Ústečtí Lvi 2:3 v prodl. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. M. Pšurný (R. Pšurný), 29. Hamrlík (Balaštík) - 34. Káňa (Krajči), 36. Klobouček (Šaffer), 64. Šagát (Čaloun). Rozhodčí: Jeřábek - Cech, Dřínovský. Vyloučení: 7:7, navíc Okál (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 520.
Zlín: Murín - Hamrlík, Lučka, R. Míka, Ďurák, Hlavačka, Klouček - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál (41. Kubiš), Mokrejš, Andrašovský - M. Pšurný, R. Pšurný, Záhorovský. Trenéři: Vlach a Přikryl.
Ústí nad Labem: Přikryl - Němeček, Pojkar, Zeman, Hořava, J. Klobouček, Vágner, A. Novotný, Zápotočný - V. Novák, A. Nedorost, Hašek - Čaloun, Špirko, F. Mrázek - Hovorka, Šagát, Šaffer - Krajči, Pazourek, Káňa. Trenéři: Votruba a Evan.
1.Vítkovice Steel56224723148:16381
2.Moeller Pardubice56206426161:16876
3.RI Okna Zlín57211530151:18670
4.Slovan Ústečtí Lvi5778834119:21045

Reklama

Související témata: