Hlavní obsah

David Hruška: Vojtkovi musím vyseknout poklonu

PRAHA

Hned první mečbol využili hokejisté Slavie v sérii s Třincem a slaví postup do semifinále extraligy. Poslední pátý zápas se přitom pro ně dlouho nevyvíjel dobře, Růžičkova družina musela dvakrát dotahovat vedení soupeře. Hlavní postavou ve středečním zápase i v celé sérii byl slávistický kanonýr David Hruška. V pátém utkání nejprve vstřelil první branku Pražanů, rozhodující trefu pak v prodloužení připravil pro Klepiše. V celé sérii si pak připsal osm kanadských bodů. „Je to hezký, ale hlavně jsem rád, že jsme postoupili.“

Článek

Ta bilance vás musí hodně těšit, že?

Že se teď dařilo mně? V další sérii to může vyjít někomu jinému. Je to hezký, ale hlavně jsem rád, že jsme postoupili. Třinec hrál výborně, bylo to náročné. Ve všech pěti zápasech se předvedl v perfektním světle.

Je vidět, že si na ledě hodně věříte, dost si dovolíte. Vidíte to stejně?

Celou sezónu se cítím výborně. V létě jsem dobře potrénoval, v průběhu sezóny jsem si i přidával. Skloubilo se štěstí, sebedůvěra a dobří spoluhráči. To jsou ty hlavní důvody mých výkonů.

Na první pohled vypadá výsledek 4:1 jednoznačně, série ale byla velice vyrovnaná. Který moment byste označil za nejklíčovější?

Zlom nastal, když jsme v Třinci vyhráli třetí zápas. Pak jsme zvládli i ten čtvrtý a i když poslední krok na domácím ledě nebyl jednoduchý, podařilo se nám ho udělat.

V brance Třince vás svými výkony deptal Martin Vojtek. Čekali jste, že bude chytat tak skvěle?

Musím mu vyseknout poklonu, je to fakt výborný brankář. Celou sezónu podával perfektní výkony. Kdyby ho Třinec neměl, možná by se ani nedostal do play-off.

Až na pár momentů, jako byl třeba nájezd Polanského v druhém utkání, probíhala celá série ve poklidném duchu. Souhlasíte?

Myslím, že všechna utkání byla v rámci fair-play. Žádné zákroky nebyly sprosté. Ten Polanského gól jsme hned hodili za hlavu a snažili se vyhrát třetí zápas.

Nyní vás v semifinále čeká Liberec. Odkdy se na něj začnete připravovat?

Slavit postup určitě nebudeme, na to bude čas až po sezóně. Jsme v semifinále, čímž jsme splnili určitý cíl. Liberec je perfektní mančaft, který má výborné všechny čtyři lajny a brankáře. Dá se očekávat náročná série.

Je pro vás výhodou, že série začíná na domácím ledě?

Výhoda to určitě být může, ale podle mě se bude lámat chleba ve venkovních zápasech. Tam musíme vyhrát.

Sledovali jste, jak hladce si Tygři poradili se Spartou?

Soustředili jsme se hlavně na svůj výkon. Ale třeba já osobně jsem ty zápasy sledoval. Stejně jako Vary a Budějovice.

Liberec kromě Pince táhl kapitán Leoš Čermák, který v minulém ročníku odehrál část sezóny ve Slavii. Budete se na něj nějak speciálně připravovat?

Má fazónu, určitě si na něj budeme muset dát pozor. Ale o Liberci začneme uvažovat až v sobotu, kdy máme první ostrý trénink.

Dá se očekávat, že emoce budou čím dál větší, růst bude i zájem diváků. Motivuje vás i tento fakt?

Určitě! Liberec je kousek od Prahy, takže odtud přijede hodně lidí. Bude to náročná série, ale nějaké brutální zákroky neočekávám. Je play-off a hráč si rozmyslí, jestli udělá faul, za který by pak dostal trest do konce utkání. Ve vyřazovacích bojích rozhodují maličkosti a takovéhle zákroky by mužstvo oslabily a stály by ho zápas. Hráči jsou natolik zkušení, že si to nedovolí.

Kdo je favoritem celé série?

Viděl bych to padesát na padesát.

Reklama

Související témata: