Hlavní obsah

Budějovičtí neoslnili, ale postup si pohlídali

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Splnily předpoklady, které do nich všichni po kralování v základní části vkládali. Hokejisté Českých Budějovic postoupili do semifinále play-off, když v pátém utkání čtvrtfinálové série hubeným vítězstvím 1:0 vyřadili Kladno 4:1 na zápasy. A zřejmě se jim hodně ulevilo, protože zatímco v obraně uspěli na výbornou, v útoku se trochu trápili. Výsledek posledního utkání by více slušel fotbalovému klání, než vypjatým bojům hokejového play-off.

Článek

"Zejména v domácích zápasech jsme se trochu potýkali s produktivitou a nechávali díky tomu Kladno dlouho ve hře. Soustředili jsme se na precizní defenzívu, čímž zase trpěla ofenzíva,“ uznal trenér Českých Budějovic Josef Jandač, že fanoušci si během celé série zrovna brankové hody neužívali. „Ale splnilo to účel,“ neopomněl však potvrdit starou pravdu, že v zápasech play-off se zkrátka na krásu nehraje.

Už první dva zápasy vyhrály Budějovice „jen“ 2:0, ale v tom posledním stačila jediná úspěšná střela z hole kladenských hráčů a mohlo se utkání ještě pořádně zdramatizovat. „Udržet stav 1:0 bylo hodně těžké a byli jsme trochu nervózní,“ přiznal útočník Petr Sailer. „Ale na střídačce byla taková psychická pohoda, že jsme si nepřipouštěli, že by se to mohlo ještě nějak zkomplikovat. A Kladno ani nemělo tak vyložené šance, které by nás mohly ohrozit,“ byl si jistý, že postup do semifinále oslaví se spoluhráči doma.

Na oslavy není čas

Kladenští se proti spolehlivé obraně opravdu těžko prosazovali. „Nedali jsme ve třech zápasech ani branku, ale taky jsme k tomu neměli moc příležitostí. Budějovice výborně bránily, měli jsme tak jednu gólovou šanci na třetinu. To je na play-off dost málo,“ litoval brankář Kladna Miroslav Kopřiva. „Zřejmě rozhodl druhý zápas v Kladně, který jsme nezvládli,“ zhodnotil celou sérii kouč Středočechů Zdeněk Müller.

Těsně po zápase ještě budějovičtí netušili, kdo bude jejich dalším soupeřem, souběžně hraný zápas Slavie s Třincem totiž dospěl v té době do prodloužení. „Je to jedno, vůbec jsme to s klukama neřešili. Vary i Třinec hrají silový hokej,  teď už je každý soupeř těžký,“ tvrdil útočník Milan Gulaš. „My se teď budeme soustředit především na zlepšení naší hry,“ dodal Sailer. Hráči ani nebudou mít čas na nějaké oslavy z postupu. „Vyléčíme některé šrámy a jinak budeme každý den normálně trénovat,“ upozornil trenér Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice