Hlavní obsah

Pro Kladno sezóna skončila, nakonec byla úspěšná

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ještě v polovině extraligové sezóny měli hokejisté Kladna starosti, aby neskončili v baráži o setrvání v nejvyšší soutěži. Po vánoční přestávce však vlétli do soutěže jako vyměnění a vyhráli deset z jedenácti zápasů v řadě. Nakonec vybojovali účast v předkole play-off a přes Plzeň postoupili do čtvrtfinále. A možná mohlo být i lépe, kdyby nenarazili na suveréna základní části z Českých Budějovic.

Článek

"Byli jsme důstojným soupeřem, výkonem jsme ve čtvrtfinále nezklamali," tvrdil po středečním vyřazení z play-off trenér týmu GEUS Okna Kladno Zdeněk Müller. "Když vezmu v potaz, jak úzký kádr máme, tak myslím, že jsme v této sezóně byli úspěšní," připomněl fakt, že v závěru sezóny jeho tým postihla řada zdravotních problémů a v posledním zápase se musel v obraně spolehnout hned na čtyři juniory.

Série Č. Budějovice vs. Kladno na Sport.cz:
REFERÁT:Turek potřetí vymazal Kladno, Budějovice jsou v semifinále
OHLASY:Budějovičtí neoslnili, ale postup si pohlídali
TUREK:Roste nám sebevědomí
KLADNO:Sezóna byla nakonec úspěšná

Michal Pavlů a Radko Gudas se přitom připojili ke Kladnu teprve v tomto týdnu a pro Gudase mladšího to byl dokonce vůbec první zápas v extralize. "Sice to bylo párkrát znát, ale odehráli to dobře. Sbírali zkušenosti a poradili si s tím," zhodnotil mladíky kladenský brankář Miroslav Kopřiva. Nezkušené beky si ani nemusel před sebou příliš dirigovat. "Samozřejmě jsme spolu o něco víc komunikovali, ale abych je nějak sekýroval, to ne. Přece jen už jsou to dospělí lidé."

Kopřiva: Tahle parta by si zasloužila víc než čtvrtfinále

Kopřiva přišel do Kladna na začátku prosince v době, kdy se Středočeši potáceli u dna tabulky. "Když jsem přicházel, tak bylo Kladno na předposledním místě dva body od posledního. A už tehdy jsem říkal, že na takové příčky mužstvo nepatří," tvrdil. "Ale chytili jsme ´vlnu´, vyhrávali jsme, a dotáhli se do předkola, kde jsme vyřadili Plzeň. Nestačili jsme až na Budějovice, které byly asi lepší," uznal gólman.

I přesto, že se jeho tým dokázal během sezóny vytáhnout z bahna, bylo na něm pochopitelně po vyřazení ve čtvrtfinále znát zklamání. "Hodnocení sezóny může být samozřejmě smíšené. Vypadnout už ve čtvrtfinále není extra výsledek, ale na druhou stranu jsme také mohli hrát skupinu o udržení. Každopádně si myslím, že tahle parta by si zasloužila víc, než vyřadit ve čtvrtfinále," dodal na závěr Kopřiva, který má v Kladně podepsanou smlouvu ještě na další rok.

Reklama

Související témata: