Hlavní obsah

O osudu Znojma bude jasněji nejpozději začátkem dubna

ZNOJMO

V následujících dvou až třech týdnech by se mělo definitivně rozhodnout, zda se bude i v příští sezóně hrát ve Znojmě hokejová extraliga. Momentálně je jasné, že na střídačce Orlů skončila trenérská dvojice Václav Sýkora a Pavel Hynek, které vypršely smlouvy.

Článek

"Domluvili jsme se, že je prodlužovat nebudeme," řekl ve čtvrtek majitel znojemského klubu Jaroslav Vlasák. Kdo trenéry nahradí, podle něj souvisí s tím, zda bude tým i nadále sídlit ve Znojmě, nebo se nejvyšší soutěž přesune do jiného města. "Vše by se mělo vyřešit během příštích dvou až tří týdnů," uvedl Vlasák.

Extraliga se ve Znojmě hraje devět let a za tu dobu mužstvo sedmkrát postoupilo do play-off. V letošní sezóně Orli vypadli v předkole. Už řadu let se ale v letní přestávce spekuluje o tom, že Vlasák, který chod klubu z velké části financuje, přesune tým jinam.

Zájem mají údajně zejména Brno a Olomouc. Tamní kluby ale v současnosti bojují v semifinále prvoligového play-off a mají tak šanci zajistit si postup do extraligy sportovní cestou.

Reklama

Související témata: