Hlavní obsah

Ústí znovu vyhrálo ve Zlíně

ZLÍN

Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli ve Zlíně ve čtvrteční předehrávce 11. kola skupiny o udržení v extralize 4:2. Oba týmy se střetly podruhé během čtyřiadvaceti hodin a opět zvítězili ústečtí Lvi, kteří si tak před dubnovou baráží zvedli dvěma výhrami na Moravě sebevědomí.

Článek

Zápas se odehrál v komorní atmosféře, na hokej do Zlína se ve čtvrtek vydalo jen 443 diváků. Po ospalém začátku se ocitl v 7. minutě zlínský Andrašovský osamocený před ústeckým gólmanem Přikrylem, ale v koncovce neuspěl. Stav na ukazateli skóre se poprvé změnil v desáté minutě, když se před Murínem objevil nekrytý Pazourek a vstřelil vedoucí gól hostů.

Ústí bylo v první třetině lepším týmem, jeho druhou branku přidal po přesné kombinaci Krajči. Za necelé dvě minuty vstřelil Němeček třetí gól a gólman Murín přenechal své místo náhradníku Čechovi. Domácí hráli v závěru první třetiny po Pojkarově trestu za podražení úvodní přesilovou hru, ale k vážnějšímu ohrožení Přikrylovy branky se nedostali.

Hosté vstoupili do druhé třetiny náporem a náhradník Čech se měl co ohánět. Na druhé straně v 25. minutě netrefil Záhorovský po odrazu kotouče odkrytou ústeckou bránu. Zlínu se naskytla další výhoda přesilové hry, v níž od modré čáry prověřil Přikryla tvrdou střelou Míka.

Domácí se pak přece jen dočkali úvodního gólu, sedm sekund před vypršením Haškova trestu po Balaštíkově přesné nahrávce skóroval Rachůnek. Zlín se postupem času zlepšil, hráči začali lépe bruslit a jejich kombinace byly přesnější. Po jedné z nich se dostal na dostřel Přikrylovy brány Michal Pšurný, ale neuspěl. Naopak Ústí zvýšilo krátce před druhou sirénou náskok, po rychlém výpadu do zlínské třetiny skóroval Krajči.

Průměrný hokej pokračoval i v třetím dějství. Domácí snížili zásluhou Lešky, který střelou z mezikruží překonal Přikryla. V 50. minutě narazil ústecký bek Hořava nešetrně na mantinel Ďuráka a vedle dvou minut dostal ještě osobní trest. Zlínští ale početní výhodu nevyužili a vzápětí se naopak vyznamenal gólman Čech, který zneškodnil Hovorkův nájezd.

RI Okna Zlín - Slovan Ústečtí Lvi 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Rachůnek (Balaštík), 48. Leška (Hamrlík) - 10. Pazourek (Krajči), 12. Krajči, 14. Němeček (Pojkar), 39. Krajči (A. Novotný). Rozhodčí: Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4, navíc Hořava (Ústí n.L.) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 443.
Zlín: Murín (14. J. Čech) - Hamrlík, Lučka, Nosek, Hlavačka, R. Míka, Ďurák - Balaštík, Leška, Rachůnek - Kubiš, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, R. Pšurný, Záhorovský. Trenér: Přikryl.
Ústí nad Labem: Přikryl - Klobouček, Vágner, A. Novotný, Zápotočný, J. Evan, Hořava, Němeček, Pojkar - Hovorka, Šagát, Šaffer - Krajči, Pazourek, Káňa - Čaloun, Špirko, F. Mrázek - Přeučil, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: Votruba a V. Evan.
Tabulka skupiny o udržení:
1. Vítkovice56224723148:16381
2. Pardubice56206426161:16876
3. Zlín58211531153:19070
4. Ústí nad Labem5888834123:21248

Reklama