Hlavní obsah

Vítkovice otočily zápas se Zlínem čtyřmi góly za sebou

VÍTKOVICE

Přestože Zlín v nedělním utkání skupiny o udržení v extralize ve Vítkovicích vedl 2:0 a 3:1, domácí hokejisté nakonec zápas otočili k vítězství 5:4. Hostům nepomohly ani tři využité přesilovky, v kterých všechny góly obstarali bratři Michal a Roman Pšurní. Vítkovice utkání zvrátily čtyřmi góly v druhé polovině duelu, výhru zpečetil deset minut před koncem Petr Hubáček.

Článek

Vedle tří gólů zaujala první část už jenom tím, že ji soupeři stihli odehrát za 24 minut. Bídu hokejového představení, v kterém o nic nešlo, před liduprázdnými tribunami však nemohly zachránit ani branky. Zlín po sedmi minutách vedl 2:0; nejprve Balán překvapil Štěpánka z druhé vlny umístěným švihem pod horní tyčku, Michal Pšurný pak v úvodní přesilovce zápasu doklepl vyraženou střelu Ďuráka.

Domácí ofenzivu prezentoval až v 13. minutě Ujčík, ale jeho pověstnou ránu zápěstím zastavila horní tyč. Vítkovice uhodily o minutu později: Klimkovu ránu z úhlu Čech srazil jen před Hrušku, který puk zblízka dopravil do odkryté branky.

Dvougólový náskok vrátil Zlínu v 27. minutě Michal Pšurný. Mladík ze čtvrté řady byl opět na konci rychlé přesilovkové souhry, kterou hosté dokázali využít výhodu dvou hráčů v poli. Stejná herní situace však nastartovala i soupeře. Vítkovičtí dostali dvouminutovou přesilovku pět na tři, již po Trnkově bombě zúročil bekhendovým blafákem Burger.

Od té chvíle už byli domácí lepší. Důvěru kouče Bokroše si užívala zejména namotivovaná druhá lajna juniora Szturce, která už 59 sekund poté srovnala stav díky Šedivému. Třetí člen útoku Svačina zařídil i obrat ve skóre, když před gólmanem Čechem tečoval Jurečkovu střelu od modré čáry.

Domácí si z tlaku vypracovali i další možnosti, ale prosadil se jen Hubáček, který s Krenželokem vyšachoval hostující obranu a zamířil do prázdné klece. Jednostranný vývoj narušili hosté potřetí v početní výhodě, Roman Pšurný v ní tentokrát osm minut před koncem zastoupil bratra Michala.

Šanci na vyrovnání v 59. minutě Kubišovi vykryl Štěpánek a Vítkovice ubránily náskok i v závěrečném oslabení, které hosté umocnili odvoláním brankáře.

Vítkovice Steel - RI Okna Zlín 5:4 (1:2, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. R. Hruška (Klimek), 36. Burger (Trnka), 37. Šedivý (Jurečka), 43. Svačina (Jurečka), 50. P. Hubáček (Krenželok) - 3. Balán (Kubiš), 7. M. Pšurný (Ďurák), 27. M. Pšurný (R. Míka), 52. R. Pšurný (R. Míka). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:3. Diváci: 1075.
Vítkovice: Štěpánek - Gulaši, Trnka, Jurečka, Ovčačík, Heš, J. Mrázek, Hartmann - Krenželok, Burger, P. Hubáček - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Szturc, Kolařík - Ujčík, Škoda, Vala - od 22. min. navíc Šedivý. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Zlín: J. Čech - Hlavačka, Lučka, R. Míka, Ďurák, Nosek, Klouček - Balaštík, Leška, Rachůnek - Okál, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, Záhorovský - M. Pšurný, R. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: