Hlavní obsah

Hořavovy vize nebyly v Plzni vyslyšeny, i proto končí

PRAHA

Bez velkých emocí ukončil trenér Miloslav Hořava své působení na lavičce hokejistů Plzně. Pro západočeský klub skončila extraligová sezóna vyřazením v předkole play-off s Kladnem, ačkoliv měli v Plzni vyšší ambice. Poté si Hořava společně s asistentem Radimem Rulíkem sedli s vedením a nastínili mu své představy pro pokračování v práci. Ty však nebyly vyslyšeny, takže se obě strany rozešly.

Článek

"Dlouho jsme probírali naše zkušenosti z klubu i s bývalými trenéry Plzně Jirkou Kučerou a Markem Sýkorou a měli jsme s Radimem jistou vizi, jak bychom si naše další působení v Plzni představovali. Jednalo se o změny v hráčském kádru, v realizačním týmu i samotném vedení," řekl Sport.cz Miloslav Hořava, jenž měl stejně jako Rulík v Plzni smlouvu jen do konce této sezóny.

Prezident Plzně: Trenéři odvedli dobrou práci

Vedení klubu připomínky obou trenérů vyslyšelo a po krátké poradě se rozhodlo, že do příštího ročníku vstoupí s jinou dvojicí koučů. "Některé závěry z té debaty pro nás byly přínosem. Ale technicky by asi ani nebylo možné všechny ty představy naplnit," vysvětlil Sport.cz tento krok prezident Plzně Tomáš Král. "Přece jen byli oba trenéři v klubu krátkou dobu na to, aby mohli dělat nějaké hluboké rozbory," připomněl navíc krátké angažmá Hořavy s Rulíkem.

Oba přišli do Plzně teprve v lednu, kdy nahradili duo Jiří Kučera, František Černý. V posledních devíti zápasech základní části pak klub s bilancí pěti výher a čtyř porážek uhájil postup do play-off. Už v předkole však nestačil na Kladno. "Pro nás to byla průměrná sezóna, uvažovali jsme o lepším umístění. Trenéři ovšem odvedli dobrou práci," odmítl Král, že by byl s prací Hořavy nespokojen.

Nevadilo by mu vrátit se k mládeži

Toho v Plzni rmoutila častá nedisciplinovanost hráčů a chyběla mu i podobná soudržnost, jakou zažil například při svém angažmá ve Znojmě. Tam panovaly takřka rodinné vztahy. "Ke konci sezóny už to ale bylo v Plzni podobné, protože všem šlo o to dostat se co nejdále. Ovšem už během zápasů na konci základní části vznikaly uvnitř klubu různé problémy," prozradil Hořava.

Konkrétní sice být nechtěl, ale právě kvůli neshodám s některými lidmi vyvolal debatu o změnách. Možná ale byly až příliš radikální. "Mohlo to od nás vypadat i jako docela drzost," uznal kouč, který nyní zvažuje nové možnosti. "Určitě bych ani neměl problém s tím vrátit se znovu k mládeži. Ale chtěl bych to tentokrát skloubit i s prací v klubu," nevyloučil i možný návrat k reprezentační dvacítce, kterou vedl na posledním šampionátu v Pardubicích.

Už tehdy se svěřil s tím, že jej neuspokojuje pracovat s týmem jen nárazově při reprezentačních akcích. Proto odcházel do angažmá v Plzni s nadšením, že může znovu pracovat v klubu. A ani konec vzájemné spolupráce mu nakonec chuť do další práce nevzal. "Vůbec ne, v žádném případě. Bylo to poučné a jsem velmi rád i za takovou zkušenost," dodal Hořava na závěr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články