Hlavní obsah

Hokejoví rozhodčí Minář a Kubeš už v play-off pískat nebudou

Nejzkušenější český hokejový rozhodčí Milan Minář, který byl nominován na letošní mistrovství světa v Kanadě, se v této sezóně již neobjeví v play-off extraligy. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) totiž trvá na tom, aby Minář a Jaroslav Kubeš nebyli delegováni na semifinálové a finálové boje.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Extraligoví rozhodčí - ilustrační fotografie

Článek

Třinecký útočník před gólovým zakončením provedl efektní otočku, jenže puk při ní nesměřoval stále dopředu, jak v případě samostatného nájezdu přikazují pravidla. Rozhodčí však branku uznali a i díky tomu Oceláři v Praze vyhráli. Sérii ale nakonec vyhrála Slavia.

"APK je toho názoru, že by zastavení jejich delegace mělo pokračovat. Bavili jsme se o tom, že je to škoda, neboť se jedná o kvalitní rozhodčí, ale na druhé straně to byla zásadní a hrubá chyba," řekl ČTK ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Rozhodnutí APK LH podle něj bude respektovat i komise rozhodčích, která arbitry k jednotlivým zápasům deleguje. Minář s Kubešem tak mohou být ve zbytku sezóny nasazováni pouze na zápasy skupiny o udržení, baráže, play-off první ligy a na utkání mládežnických soutěží.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice