Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic po úspěšném obratu oplatili Vítkovicím prohru

Hokejisté Pardubic zvítězili ve skupině o udržení v extralize doma nad Vítkovicemi 5:3 a snížili jejich náskok v čele tabulky na sedm bodů. Moelleru tak vyšla odveta za páteční prohru 1:3. I tentokrát se utkání vyvíjelo lépe pro hosty, ale soupeř čtyřmi góly v poslední třetině rozhodl ve svůj prospěch.

Článek

Obě mužstva nastoupila bez řady opor a hra tomu odpovídala. Pardubičtí znovu dali příležitost mladíkům z juniorky, kteří bojují o šanci dostat se do kádru pro příští sezonu. Domácí sice měli více ze hry, ale trápila je špatná koncovka. Skóre utkání otevřeli hosté v 8. minutě gólem, který musel potvrdit videorozhodčí, protože hlavní Pešina si nebyl jistý, zda kotouč z Köhlerovy skutečně skončil pod horní tyčkou domácí branky.

Pardubičtí mohli vyrovnat v 18. minutě, ale Somík pálil z bezprostřední blízkosti těsně vedle. Ve druhé třetině herní převaha domácího týmu pokračovala, Štěpánek byl ve větší permanenci než Růžička, ale hráčům Moelleru chyběl před brankou klid a důraz. Ve 26. minutě sice vyrovnal Semorád, který si mazácky položil vítkovického brankáře a pohodlně zavěsil, ale hned za dvě minuty skóroval na druhé straně Szturc.

Skóre otočili domácí až ve třetí části

Ve třetí části se domácím během šesti minut podařilo otočit skóre. U vyrovnávací branky byl agilní Semorád, jehož střelu po samostatném úniku Štěpánek jen vyrazil a dojíždějící Somík bez problémů poslal kotouč do sítě. Poté kapitán Snopek nekompromisní střelou od modré prostřelil Štěpánka a zajistil Moelleru vedení. Ideální šanci pojistit vedení propásl Tvrdík, který nevyužil Rolinkovu nabídku. Tu neodmítl Koma, kterému nahrál Somík a domácí vedli o dvě branky.

Zatímco domácí Růžička se v brance musel nudit, jeho protějšek čelil spršce střel. V 51. minutě dostali hosté stovteřinovou výhodu dvou hráčů po vyloučení Klejny a Komy. Během ní se vyznamenal mladý pardubický brankář, který kryl těžké střely Tomáška a Jánoše. Laxnost v obraně se domácím vymstila v 55. minutě, kdy nabídli soupeři možnost dostat se znovu do hry. Škoda ve spolupráci s Tomáškem oživili naději Vítkovic na odvrácení porážky. Vítkovicím však nevyšla ani půlminutová power play a Rolinek v ní zpečetil výhru domácích.

Moeller Pardubice - Vítkovice Steel 5:3 (0:1, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 26. Semorád (Somík), 44. Somík (Semorád), 46. Snopek (Ondřej), 49. Koma (Somík), 60. Rolinek (Somík) - 8. Köhler (Hruška), 28. Szturc (Svačina), 55. Škoda (Tomášek). Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:0. Diváci: 1250.
Sestavy:
Pardubice: Růžička - Snopek, Šeda, Koma, Havíř, Linhart, Nikolov - Tvrdík, Rolinek, Ondřej - Cetkovský, Semorád, Somík - Pivko, Koukal, Starý - Klejna, Rákos, Dobiáš. Trenéři: Jiří Šejba, Ladislav Lubina.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Suchý, Hartmann, Gulaši, Heš, Ovčačík, J. Mrázek - Krenželok, Jánoš, P. Hubáček - Klimek, R. Hruška, Köhler - Svačina, Szturc, Škoda - Tomášek, Vala, od 41. navíc Kolařík. Trenéři: Ernest Bokroš, Petr Bolek.
Tabulka:
1. Vítkovice Steel59244724159:17387
2. Moeller Pardubice59216527170:17880
3. RI Okna Zlín59211532157:19570
4. Slovan Ústečtí Lvi5989834127:21550

Reklama

Související témata: