Hlavní obsah

Liberecký Čermák už bere duel se Slavií v klidu

LIBEREC

Na dvouměsíční pobyt v útoku Slavie z minulé sezóny Leoš Čermák rád vzpomíná, teď se ale bude už v libereckém dresu snažit pražský celek vyřadit v semifinále play-off. „Zápasy proti Slavii jsem dřív prožíval víc, teď už to beru víc v klidu," říká kapitán Bílých tygrů před startem série, kterou ve středu zahájí duel na ledě pražského týmu.

Článek

„V Liberci jsem tehdy po zranění neměl potřebnou formu a hostování ve Slavii mi přišlo vhod. Začalo se mi tam dařit, dokonce jsem se dostal do reprezentace na prosincový turnaj v Moskvě. Tam jsem odletěl ještě jako slávista, hned asi druhý den po návratu jsem ale v Praze nastoupil proti domácím už znovu v barvách Liberce,“ vzpomíná Čermák, jenž má v kariéře zapsána celkem čtyři působení ve Slavii a odehrál za ni přes stovku ligových utkání.

„Zápasy proti Slavii jsem dřív prožíval víc, teď už to beru víc v klidu. Bylo by zbytečné se nějak přemotivovat,“ míní hokejový útočník, který je stále v kontaktu s řadou bývalých spoluhráčů. „Hlavně ale s Igorem Ratajem, s nímž jsem hrál v Liberci i v Praze, občas u kávy probereme hokejové věci. Asi se nějakému špičkování nevyhneme ani teď při setkání na ledě, ale bude to v mezích normy,“ ujišťuje.

Pauza přišla vhod 

Ke čtvrtfinálovému vyřazení Sparty přispěl nově určený liberecký kapitán pěti góly, ale neočekává, že by se soupeř v bitvách o finále věnoval speciálně jemu. „Nejsem žádný kanonýr, spíš mi přálo střelecké štěstí. V našem týmu jsou i jiní hráči, kteří jsou výborní v zakončení, a přál bych si, aby jim to vyšlo proti Slavii. Máme čtyři kompaktní útoky,“ tvrdí Čermák.

Nemá ani obavy z užšího slávistického kluziště. „Musíme být připraveni na kontaktní hokej, hlavně v obranném pásmu je na všechno málo času. Slávisté budou jistě hrát agresívně, napadat a snažit se dostat nás pod tlak přímočarou hrou. V základní části jsme ale na jejich ledě vyhráli a víme, na co se připravit,“ uvažuje Čermák, jenž minulý týden oslavil 30. narozeniny.

Liberec měl po čtvrtfinále 11denní herní pauzu. „Byl čas vyléčit šrámy a nabrat síly. S tím vypadnutím z herního rytmu se musíme srovnat, hlavně nezačít moc vlažně,“ říká Čermák s očekáváním vyrovnané série, kterou mohou rozhodnout i gólmani. „Pinc chytal čtvrtfinále fantasticky, tak snad mu to vydrží. I slávistickému Svobodovi to šlo, ale doufám, že odčarujeme jeho kouzlo.“

Reklama

Související témata: