Hlavní obsah

Naštvaný Pletka: Asi by tady někdo nepřežil, kdyby vypadl další pražský tým

PRAHA

Za jediný zápas dokázal vstřelit více gólů, než dal v předešlých pěti utkáních play-off. Liberecký útočník Václav Pletka ve čtvrtek dvakrát poslal svůj tým do vedení, slávisté ale pokaždé dokázali srovnat, v prodloužení pak navíc rozhodli. „Moje góly jsou k ničemu, ztratili jsme vyhraný zápas,“ připomněl osmadvacetiletý forvard, že Tygři ještě necelých pět minut před koncem základní hrací doby vedli. Přesto se ale série stěhuje do Liberce za stavu 2:0 pro Růžičkův tým.

Článek

Ačkoliv jste Slavii byli pokaždé vyrovnaným soupeřem, dvakrát jste prohráli. Jak to snášíte?

Jak by nám mohlo být? Prohráváme 2:0 na zápasy a jedeme domů. Jsme naštvaní, nálada v kabině není taková. Doufám ale, že doma oba zápasy vyhrajeme a vrátíme se sem za nerozhodného stavu.

Slavii jste přehrávali, měli jste spoustu dalších šancí ke skórování. Proč se vám nepodařilo přidat uklidňující třetí gól?

Šancí jsme opravdu měli spoustu, jen nám chybělo štěstí, které zatím přeje Slavii. Ta dá gól z ničeho, zatímco my se na něj hodně nadřeme.

Druhý zápas se alespoň z hlediště zdál mnohem tvrdší než ten úvodní. Souhlasíte?

My jsme si po prvním prohraném utkání řekli, že musíme přitvrdit, což jsme celý zápas plnili. Musím zopakovat, že Slavia má zatím více štěstí a ty góly jí tam spadnou.

V závěru zápasu přišly zákroky, které by se v průběhu utkání nejspíše pískaly, teď ale zůstaly nepotrestány. Bylo těžké udržet nervy na uzdě?

Asi by tady někdo nepřežil, kdyby vypadl další pražský mančaft. Některé byly hodně neférové, zvláště u střídaček. Rozhodčí na to kouká a přesto to neodpíská. My ale rozhodčí komentovat nemůžeme, takže se k tomu více vyjadřovat nebudu. Kdo ale na hokeji byl, viděl to a udělá si obrázek sám.

Ačkoliv vaše dvě branky v konečném součtu de facto nic neřešily, bylo pro vás velkou psychickou vzpruhou, že jste se dokázal gólově prosadit?

Samozřejmě to člověka potěší a psychicky ho to zvedne. Ale oba jsem dával prakticky do prázdné brány. První mi vypracoval Valda Jiruš, druhý Leoš Čermák.

Slavia vás po šedesáti minutách ani jednou neporazila, přesto vede 2:0 na zápasy. Bude teď hrát s o to větším klidem?

Asi budou v psychické výhodě. Ale my jsme tady odehráli dva kvalitní zápasy, za které se nemusíme stydět. Věřím ale tomu, že doma nás poženou diváci a ty dva zápasy uhrajeme.

V průběhu první třetiny odstoupil ze zápasu slávistický kapitán Beránek. Bylo to na hře Slavie znát?

Všimli jsme si, že odstoupil, že je asi zraněný. Je to zkušený hráč, který vyhraje skoro každé buly, takže v tomto směru jim asi chyběl. Slavia má ale hodně dobrých hráčů, kteří ho dokáží nahradit.

Reklama

Související témata: