Hlavní obsah

Autor vítězného gólu Slavie Kadlec vyzdvihl výkon rozhodčích

PRAHA

Na sto procent splnili slávisté svůj plán pro úvodní dva domácí zápasy v semifinálové sérii s Libercem. Před stěhováním na sever Čech mají v zádech dvě výhry, byť ani jednou se nerozhodlo v základní hrací době. Zvlášť ve čtvrtečním utkání teklo Pražanům do bot, srovnat na 2:2 se jim podařilo necelých pět minut před vypršením šedesáté minuty. V prodloužení pak rozjásal domácí fandy Petr Kadlec. „Oba zápasy byly totožné, bylo to neskutečně vyrovnané,“ oddychoval po zápase slávistický obránce.

Článek

Běží předposlední minuta nastaveného času, když Kadlec přijímá v útočném pásmu puk a okamžitě ho posílá na spoluhráče Vondrku. Ten několika rychlými kličkami zmate bránící protihráče a přesnou přihrávkou vrací puk Kadlecovi, který stojí před poloprázdnou brankou. „Doufal jsem, že mě Michal uvidí. Skvěle mi to tam přihrál, mně už jen stačilo nastavit hokejku,“ pochválil Kadlec svého spoluhráče, který měl na vítězné trefě lví podíl. „Krásná akce,“ stručně zhodnotil počínání svých svěřenců asistent trenéra Jiří Kalous.

SEMIFINÁLE SLAVIA - LIBEREC NA SPORT.CZ:
II. zápas: 3:2 po prodloužení
ON-LINE:Slavia - Liberec
REFERÁT:Slavia vstala z mrtvých
STŘELEC:Pletka: Vypadnutí dalších Pražáků by někdo nepřežil
HRDINA:Autor vítězné trefy Kadlec vyzdvihl výkon rozhodčích

Slavia se ale na vítězství nadřela mnohem více než v prvním utkání, ještě pět minut před koncem třetí třetiny zaostávala o gól. Pražané se jen obtížně vypořádávali z důslednou obranou Tygrů, častokrát se nemohli dostat přes zhuštěné střední pásmo. Jednatřicetiletý obránce ale pověděl, že v druhém utkání se na ledě paradoxně cítil lépe. „Ve středu jsme byli nerozehraní. Bylo znát, že se dlouho nehrálo. Žádný trénink totiž zápas nenahradí,“ připomněl týdenní pauzu po vyhraném čtvrtfinále nad Třincem.

Oproti úvodnímu duelu série nabídlo čtvrteční pokračování mnohem důraznější a tvrdší hru z obou stran. Kadlec si ale nemyslí, že by zákroky překročovaly vymezenou mez. „Sice se hrálo tvrdě, ale férově. Nebyly tam žádné záludné zákroky, žádné sekyry nebo údery do obličeje.“ Slávistický zadák také neopomněl pochválit výkony rozhodčích. Zápasu udali benevolentnější ráz. „Důležité bylo, že po celý zápas pískali to samé,“ ocenil sudí, že nepodlehli vypjaté atmosféře.

Kapitán Beránek Slavii chyběl

Slavia se navíc již od poloviny úvodní třetiny musela obejít bez Josefa Beránka, který pro blíže nespecifikované zranění odstoupil. „Nejsem teď schopen říct, jak na tom je. To bych vypouštěl mylné informace. Myslím si ale, že bude v pořádku,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Kalous. Že domácím jejich kapitán opravdu scházel, potvrdil i Kadlec. „To je jasné, že nám chyběl. Je to náš nejlepší útočník, takový vůdce. I bez něj jsme to ale zvládli,“ radoval se Kadlec, který se zároveň přiznal, že si nevšiml, kdy přesně Beránek ze sestavy vypadl.

Liberec tak po duelech v Praze prohrává 0:2 na zápasy a na domácím ledě bude muset zabrat. „Přijeli si sem pro alespoň jednu výhru, což se jim nepodařilo,“ těšilo Kadlece. Severočeši ví, že míč nyní leží na jejich straně hřiště. To si dobře uvědomuje i liberecký asistent trenéra Vladimír Čermák. „Teď je na nás, abychom využili domácího prostředí a vrátili se do série.“ Ten zároveň přiznal, že dvě těsné porážky mohou na jeho týmu zanechat určité stopy. Dokáží se Tygři zvednout a dvakrát Slavii na domácím ledě porazit?

Reklama

Související témata: