Hlavní obsah

Kristek zažil na jihu smolný rok

PRAHA

Momentálně patří Jaroslav Kristek ke klíčovým karlovarským útočníkům, před čtyřmi lety ale zažil v budějovickém dresu sestup z extraligy. „Krátce předtím jsem se vrátil ze zámoří a přes Spartu vedla má cesta do smolné sezóny na jih Čech, kde všechno dopadlo špatně včetně baráže s Jihlavou.

Článek

Už tehdy tam hráli třeba Petr Sailer nebo Ján Mucha. Nejsem s nimi už sice v pravidelném kontaktu, ale když se potkáme, pozdravíme se a hodíme řeč o hokeji. Teď však stojíme proti sobě v ostré bitvě o finále a tam se nebude nikdo z nás šetřit,“ prozrazuje Kristek.

„Budějovice mají skvělý tým, nechávám na trenérech, jak na ně vyzrát, určitě mají něco vymyšleno. Každopádně se na jejich ledě budeme snažit jeden zápas vyhrát. A pak uvidíme. Doma máme obrovskou podporu fanoušků, to se hodně počítá,“ dodává Kristek, podle nějž teď ve Varech panuje skvělá hokejová atmosféra.

„Budeme se snažit soupeři úlohu favorita hodně znepříjemnit a proč bychom při tom neměli myslet i na postup,“ ptá se z Valaška pocházející hokejista, jenž si se Zlínem zahrál v sezóně 2004/05 i finále. Vůbec by se nebránil zopakovat si boj o titul.

Během desetidenního čekání na start semifinálové série stihl Kristek oslavit v neděli 28. narozeniny. „Většinou dostávám praktické věci, letos to byla příklepová vrtačka od přítelkyně Barbory, se kterou máme na červen plánovanou svatbu. Moje partnerka je psycholožka, takže když ten její dárek vztáhnu na semifinále, budu mít vrtačku v duchu v ruce, abych s ní rozbořil budějovický obranný val,“ směje se.

Reklama