Hlavní obsah

Bednář věří, že Slavia v Liberci minimálně jednou vyhraje

PRAHA

Ačkoliv byl v základní části nejproduktivnějším hráčem Slavie, v play-off se Jaroslav Bednář zasekl. V šesti zápasech vyšel naprázdno, až ve čtvrtečním duelu s Libercem se dočkal branky. Sebeuspokojení z dvouzápasového vedení slávistům ale rozhodně nehrozí. „Musíme se dobře připravit, protože v Liberci bude pořádné horko,“ uvědomuje si Bednář.

Článek

Nebyl jste už z vašeho bodového půstu nervózní?

Psychicky jsem určitě nezoufal, mužstvo šlapalo a góly dával někdo jiný. Proto ten tlak na mě nebyl tak velký. Třeba proti Třinci jsem si vytvářel spoustu šancí, Vojtek mě ale vždycky vychytal. Ale furt je to lepší, než kdybych se do nich vůbec nedostával. To by mě asi trošku svazovalo. To, že jsem dal po šesti zápasech gól, neznamená, že příště nemůžu dát hned dva.

Mohla se na tom podepsat i dlouhá herní pauza mezi skončením základním části a začátkem play-off?

Musím říct, že ta pauza mi moc nepřidala. Trvalo mi dva zápasy, než jsem se rozehrál a než se mi začalo dobře bruslit.

Liberec se oproti úvodnímu zápasu, ve kterém podal rovněž výborný výkon, ještě o něco zlepšil. Souhlasíte?

Určitě. To utkání bylo ještě těžší než ve středu. Liberec hrál výborně pozičně, držel si místa. Navíc to bylo fyzicky náročné, absolvovali jsme mraky soubojů. To je to pravé play-off a mě to strašně baví. Tak to má být, podle mě se to všem lidem muselo líbit.

V podstatě celý zápas jste dotahovali, stálo vás to hodně fyzických sil?

Myslím, že nás to stálo stejně sil jako je. Snažili jsme se hodně bruslit a snad se nepletu, ale ve třetí třetině a v prodloužení jsme byli lepší. Právě v nastaveném čase jsme chtěli vyhrát víc než oni.

Zejména v prvních dvou třetinách vám ale dělalo velký problém překonat zhuštěné střední pásmo.

To je přesně to, co jsem říkal. Dobře napadali a každý si držel svého hráče. Liberečtí mají výborné mužstvo a jenom to potvrdili.

Jak moc jste si oddechli, když se necelých pět minut před koncem třetí třetiny podařilo Mickovi vyrovnat na 2:2?

Asi tak, že teď vedeme 2:0 na zápasy a řada je na Liberci. Takhle jsme si oddechli. Uhráli jsme hrozně důležité vítězství. Bylo by strašně těžký, kdybychom do horkého kotle do Liberce jeli za stavu 1:1.

Ačkoliv Tygři ani jednou po šedesáti minutách neprohráli, odjíždějí s prázdnou. Může se to na nich nějak podepsat?

Každopádně to pro ně bude malinko svazující. Ale je to jen na nás. Nesmíme být v Liberci zastrčení a jenom čekat na brejky. Na to se nemůžeme spoléhat.

Věříte, že se vám podaří vyhrát i na severu Čech?

Momentálně jsem optimista. Když budeme hrát stejně jako ve středu, minimálně jeden zápas bychom tam mohli uloupnout.

Reklama

Související témata: