Hlavní obsah

Vítkovice rozhodly zápas s Ústím za devatenáct minut

Už v první třetině rozhodli hokejisté Vítkovic o páteční výhře 4:3 nad Ústím nad Labem v 7. kole skupiny o udržení v extralize. I bez sedmi odpočívajících hráčů základní sestavy měli domácí na začátku zápasu převahu, která vyústila ve tři góly během úvodních devatenácti minut. Výhra mohla být i výraznější, brankář Přikryl však junioru Šedivému ve druhé části chytil trestné střílení.

Článek

Domácí zlomili soupeře hned v úvodu. Ledabylé vyhození hostů z obranného pásma zachytil Klimek a švihem už po šesti minutách prostřelil Přikryla. Ten si za nekompaktní obranou přišel na své, všechny šance ale pochytat nemohl. Do přestávky ho od modré čáry v přesilovce prostřelil ještě Heš a pak nezištnou přihrávkou připravil další gól Krenželkovi, který zblízka jenom pohodlně zavěsil do prázdné branky.

Severočeši od druhé části přidali v nasazení, stačilo to však jenom na malou úpravu skóre. Nedorostův zásah stál ale za to, Štěpánka znehybnil přesně umístěnou trefou do horního růžku. Další velké šance Vítkovice hostům nedovolily a v 32. minutě obnovil tříbrankový náskok Hruška, který ranou po ledě zakončil přesilovkovou spolupráci s Klimkem. Radost z gólu si mohl užít i benjamínek Šedivý, ale Přikryl mu v 38. minutě trestné střílení za faul Novotného na unikajícího Burgera zneškodnil.

Bez Ujčíka, Šimíčka, Barinky, Kuboše, Pruska nebo Trnky se Vítkovice v závěru spokojily s hrou na jistotu. Nudnou podívanou díky tomu Ústí v posledních minutách alespoň trochu zdramatizovalo, když snížilo na rozdíl jediného gólu. Štěpánka ze sóla překonal Káňa, který je v severočeském klubu na hostování právě z Vítkovic, a po gólu Hovorky 54 sekund před koncem mohli hosté zkusit i power-play, ale další šanci už si nevytvořili.

Vítkovice Steel - Slovan Ústečtí Lvi 4:3 (3:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Klimek, 11. Heš (Škoda), 19. Krenželok (Heš), 32. R. Hruška (Klimek) - 23. A. Nedorost (Krajčí), 56. Káňa (Janků), 60. Hovorka (Šagát). Rozhodčí: Pěšina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 1120.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Suchý, Hartmann, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, A. Sedlák, Heš - Vala, Burger, P. Hubáček - Svačina, R. Hruška, Klimek - J. Kolařík, Mikula, Šedivý - Tomášek, Škoda, Krenželok. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Ústí: Přikryl - Pojkar, Zápotočný, Němeček, J. Evan, Klobouček, Vágner, Novotný, P. Hořava - Janků, Pazourek, Káňa - V. Novák, Špirko, M. Novák - Hovorka, Šagát, Šaffer - Krajčí, A. Nedorost, Hašek. Trenéři: Votruba a V. Evan.

Reklama

Související témata: