Hlavní obsah

Č.Budějovice - Karlovy Vary 2:1Budějovice slaví druhou výhru, rozhodly až v třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Vydarený 1 : 0
56. Kůrka 2 : 0
59. Řezníček 2 : 1

PRAHA

Hokejisté českobudějovického Mountfieldu vydřeli ve druhém semifinálovém utkání nad Karlovými Vary těsnou výhru 2:1 a v sérii vedou 2:0 na zápasy. Západočeši ve druhém zápase předvedli lepší výkon, i přesto ale odjíždějí z jihu Čech s prázdnou. Série pokračuje v Karlových Varech v úterý.

Článek

Karlovy Vary se v druhém utkání musely obejít bez Marka Melenovského a Milana Hluchého, který úvodní duel kvůli po zásahu kotoučem do obličeje nedohrál. První minuty přinesly vyrovnaný hokej bez vážnějších šancí, Jihočechům k brance nepomohla ani brzká přesilová hra. Poprvé ale zahrozilo na druhé straně, když si Lukáš Pech vybruslil až před Turka. Jeho střela orazítkovala levou tyč, s následnou dorážkou si českobudějovický gólman poradil.

Karlovarští byli mírně aktivnější, jejich nápor ale častokrát přerušovala vlastní nedisciplinovanost, za kterou platili dvouminutovými tresty. Jediný náznak šance v první třetině na straně Mountfieldu přišel v patnácté minutě, Kůrka však z blízkosti na Mensatora nevyzrál. Tutovku vzápětí spálil hostující Košťál, který ujel při vlastním oslabení, se střelou na vyrážečku ale nepochodil.

I v úvodu druhé části hry měli navrch Západočeši, už podruhé ale měl pech Lukáš Pech. Za jeho střelou podél tyče se Turek jen ohlédl, ke štěstí domácích touš banku o kousek minul. Do prvního souvislejšího náporu se Budějovice dostaly v polovině základní hrací doby. První Hřebejkovu ránu ještě Mensator vyrazil, v druhém případě ho už musela zastoupit horní tyčka. V 38. minutě našlápl v oslabení domácí kapitán Sailer, jeho střela ale skončila na Mensatorově betonu.

Rozhodla závěrečná desetiminutovka

I v třetím dějství pokračovala mizérie obou týmů v přesilových hrách. Nejenže se nedostávaly do šancí, problémem bylo i pouhé udržení pásma. Ani jedno z mužstev se příliš netlačilo do útoku, zápasu v této fázi dominovaly obrany. Prvního gólu se zcela zaplněná Budvar Aréna dočkala až v 51. minutě, poněkud překvapivě udeřilo z početní výhody. Stejně jako v pátek otevřel skóre René Vydarený, kterému karlovarská obrana dopřála mezi kruhy spoustu prostoru a slovenský zadák toho dokázal využít.

Budějovice branka povzbudila, svému soupeři chtěly ihned zasadit druhý úder. Nebezpečnou střelu <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=570&amp;teamId=8000038&amp;playerId=8002230',event)">Tomana</span> od modré Mensator i s trochou štěstí kryl. V 57. minutě byl ale i karlovarský brankář bezmocný. <span class="bubleSpan" onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=570&amp;teamId=8000038&amp;playerId=8002241',event)">Viktor Hübl</span> našel rychlou přihrávkou zpoza mantinelu volného Kůrku, který zvýšil na 2:0.

Hosté v poslední sekundě zásluhou Josefa Řezníčka snížili, puk si po nahození zkušeného beka hostů srazil do branky do té doby bezchybný gólman Turek. Na vyrovnávací gól už ale Západočechům stejně jako v pátek nezbyl čas.

<tbody><tr class="invert"><td>Mountfield České Budějovice - Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><span><strong>Branky a nahrávky</strong>: 51. Vydarený (Gulaš), 57. Kůrka (V. Hübl) - 60. Řezníček (Skuhravý). Rozhodčí: Mikula, R. Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8, navíc Mudroch (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 2:0.</span></td></tr><tr><td><strong>České Budějovice:</strong> Turek - Mucha, Gřegořek, Toman, Vydarený, Sičák, Frolo, F. Novák - Hudec, Brabenec, Sailer - Hřebejk, Šimánek, Kotrla - Gulaš, Vak, Veselý - Kůrka, V. Hübl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.</td></tr><tr><td><strong>Karlovy Vary:</strong> Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Pech, Kristek, Milan Procházka - Zucker, V. Polák, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: