Hlavní obsah

Vydareného gól opět nasměroval Budějovice k výhře

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Roman Turek sice v předposlední vteřině přišel o čtvrtou nulu v letošním play-off, ale hokejisty Českých Budějovic to mrzet nemuselo. O druhou výhru v sérii s Karlovými Vary nepřišli. Mountfield hrál trpělivě a na góly si počkal až do závěrečné desetiminutovky, klíčový padl z hole René Vydareného, jenž dostal domácí tým, stejně jako v prvním zápase, do vedení.

Článek

„Tolik gólů zase nedávám, o to větší radost mám, že jsem pomohl k dvěma výhrám,“ přiznal slovenský bek. „Byla to hodně urputná bitva, oba celky bojovaly s velkým nasazením a postupem času už všichni tušili, že rozhodne první gól. Můžeme být rádi, že jsme ho dali my a přidali ještě jeden. Mrzí mě znovu gól v úplném závěru, ten puk se musí sežrat do poslední vteřiny,“ tvrdil budějovický kouč Josef Jandač.

Karlovarští hokejisté se při druhém utkání na jihu Čech museli obejít bez dvou zraněných útočníků. Melenovského zdravotní potíže klub tají, Hluchý po zásahu pukem do obličeje v pátečním utkání přišel o přední dolní zuby a má i vážně poraněnou čelist. „Oba nám hrozně moc chyběli, zvláště Melenovský dosud hrál ve skvělé formě a můžeme jen doufat, že se ještě v sérii objeví. Hluchý má s oteklou čelistí a zdrátovanými zuby zřejmě po sezóně,“ prohlásil.

Hlavními postavami oba brankáři

Domácí tým hrál v úvodní třetině čtyři přesilovky, přesto blíže otevření skóre byl soupeř. Pech však zblízka trefil jen tyčku a Košťál nedal sólo v oslabení. Vyprodané hlediště nevidělo gól v druhé třetině, neboť klíčovými postavami byli oba brankáři.

Turek jistými zákroky znovu bral sebedůvěru střelcům hostů, zaměstnanější byl ale Mensator, jenž se blýsknul proti akcím Kůrky i Hřebejka. Opakovaně vychytal také Šimánka, kryl Sailerův brejk a měl štěstí, když Hřebejk trefil horní tyčku. „Měl jsem fakt hodně práce, ale takový zápřah mi vyhovuje,“ tvrdil brankář Lukáš Mensator.„Ve vyrovnaném utkání hráli prim gólmani, klíčová byla první branku a tu bohužel dal znovu soupeř. Zůstává pro nás stále obtížné prosadit se přes budějovickou obranu, ale nějaké šance tam byly, možná tam chybělo i štěstí,“ říkal karlovarský trenér Zdeněk Venera.

Hosté dřeli, nechali na ledě spoustu sil, ale v 51. minutě se jim stalo osudné Polákovo vyloučení. Gulaš v přesilovce našel úplně volného Vydareného. „Gulašova přihrávka šla přesně tam, kde jsem měl být a užívám si každou trefu. Takhle vyrovnané zápasy jsou adrenalin, to mě ale sedí,“ říkal budějovický obránce, který otevřel skóre. „Bohužel bylo jasné, že uspěje, kdo dá první gól a znovu jsme to nebyli my,“ mrzelo útočníka Petra Kumstáta.

Mensator: Zlomový byl první gól

Hosté už v závěru nenacházeli dost sil, aby se pokusili o vyrovnání a nakonec ještě inkasovali z hole Tomáše Kůrky. „Pro nás bylo povinností doma dvakrát vyhrát. Utkání nebylo jednoduché, nikdo nechtěl udělat chybu, ale nehráli jsme pasivně,“ mínil autor vítězné trefy.

„Dokázali jsme být Budějovicím rovnocenným soupeřem, ale zlomový byl ten první gól, kdy mi prošel puk pod lapačkou. Nakonec domácí dali o branku víc a teď se budeme snažit uhrát taky oba domácí zápasy,“ líčil Lukáš Mensator.

Hosté riskli v poslední půl minutě power-play a podařilo se jim na poslední chvíli dostat puk do sítě. „Vypadá, že to děláme schválně. Turek snad není naštvaný, i když jsme tam možná s vědomím posledních vteřin zase polevili v koncentraci,“ dodal Kůrka. „Bohužel ten gól už nic neřešil,“ přiznal autor Josef Řezníček.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články