Hlavní obsah

Hlavní rozhodčí ve druhém duelu na Slavii chybovali, uznal Halas

PRAHA

Dvojice hlavních hokejových rozhodčích Martin Fraňo a Antonín Jeřábek ve druhém semifinále play-off extraligy mezi Slavií Praha a Libercem chybovala. Zástupci Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje to uvedli v oficiální zprávě, čímž dali za pravdu zástupcům severočeského klubu, kterým se výkon arbitrů také nelíbil a podali na ně oficiální stížnost.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Extraligoví rozhodčí

Článek

"Na počátku utkání nenasadili správnou laťku rozhodování. Nerozpoznali od počátku nervozitu hráčů na obou stranách, utkání nechali hrát na samé možné hranici tvrdosti, která na konci utkání a v prodloužení vyvrcholila některými nedovolenými zákroky, které musely být a přitom nebyly potrestány," uvedl předseda komise Pavel Halas ve zprávě, kterou dal ČTK k dispozici.

Na špatný výkon Fraňa s Jeřábkem upozornil hned po utkání i delegát, podle kterého nebyl jejich výkon na konci normální hrací doby a v prodloužení vyvážený. "Přehlédli několik nedovolených zákroků hokejkou," konstatoval Halas, který na druhou stranu ocenil výkon čárových sudí Františka Kalivody a Petra Charváta nasazených na tento duel.

Čtvrteční semifinálový zápas play-off byl zatím jediným, který se rozhodčím nevydařil. Zbývající tři doposud odehrané zápasy, tedy i dva souboje mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary, byly podle komise odřízeny vyváženě a bez problémů.

Reklama

Související témata: