Hlavní obsah

Vítkovice v play-out jasně přehrály Pardubice

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili v posledním vzájemném utkání v této sezóně Pardubice 6:1. Extraligový souboj ve skupině o udržení měl v Ostravě poměrně jednoznačný průběh. Severomoravané už v první třetině získali dvoubrankový náskok, který třemi góly v závěrečné dvacetiminutovce zvýraznili. Obě mužstva nasadila do utkání opět několik juniorů a na obou stranách chyběla řada opor.

Článek

Před zhruba tisícovkou diváků se hrál od prvních minut otevřený hokej. Obrana hostujícího týmu byla prostupnější a Vítkovice se dostávaly do výraznějších příležitostí. V první velké šanci se v 8. minutě objevil před brankářem Hylákem osamocený Szturc, kličkami však zamotal hlavu pouze sám sobě.

Vítkovice vstřelily v první třetině tři góly

Na počátku 11. minuty už se ale domácí dočkali. Mikula tečoval Klimkovu střelu a otevřel skóre utkání. O dvě minuty později se ve vlastním oslabení dostali do brejku proti jedinému obránci Heš s Köhlerem, vyměnili si kotouč a Heš nedal pardubickému brankáři šanci.

I nadále byly Vítkovice aktivnější a rušno bylo hlavně před pardubickou klecí. Brankové příležitosti Burgera, Hrušky i Tomáška však gólem neskončily. Úspěšnější byl až v 17. minutě obránce Jurečka, který si krátce po buly sjel s pukem od modré čáry a tvrdou ranou pod horní tyčku zvýšil. Čtvrtou trefu domácího týmu mohl přidat o dvě minuty později junior Kolařík, ale jeho dorážka se odrazila jen od tyče a následně přišel trest. Půl minuty před koncem úvodní části zapomněla domácí obrana na Starého a ten svůj samostatný únik proměnil.

Prostřední část branky nepřinesla

Vstřelená branka Východočechy povzbudila. Od počátku prostřední části přidali hosté na tempu a hra se vyrovnala. Do stoprocentních šancí se však pardubičtí hokejisté nedostávali a náznaky příležitostí domácí mužstvo se Štěpánkem v brance likvidovalo. Poté co hosté v polovině zápasu ubránili dvojnásobné oslabení, začali mít ze hry více. Ve 34. minutě pálil krátce po buly Ondřej do tyče, ve 38. minutě se na další výlet do domácí obrany vydal Kolář, ale vítkovický brankář jeho pokus o kličku zmařil.

Pokusy o zvrat v poslední části Vítkovičtí brzy razantně utnuli. Ve 42. minutě dorazil Svačina Kubošovu přesilovkovou střelu, o čtyři minuty později se po dalším závaru v početní převaze trefil Hruška a přidal pátou branku. Ta hosty definitivně zlomila a utkání už se pouze dohrávalo. Konečnou podobu dal výsledku v 54. minutě opět Svačina.

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 6:1 (3:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 11. Mikula (Klimek), 12. Heš (Köhler), 14. Jurečka (Škoda), 42. Svačina (Kuboš), 46. Hruška (Svačina), 54. Svačina (Hruška) - 20. Starý (Snopek). Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:8, navíc Koukal (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1411.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Suchý, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, J. Mrázek, Heš, Sedlák - Tomášek, Škoda, Krenželok - Mikula, Burger, J. Kolařík - Svačina, R. Hruška, Klimek - Vala, Szturc, Köhler. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Pardubice: Hylák - Snopek, M. Šeda, Havíř, Koma, Linhart, Nikolov - Klejna, Rákos, Bláha - Cetkovský, Semorád, Ondřej - Pivko, Koukal, Starý - Kolář, Blažek, Radil. Trenéři: Šejba a Lubina.
Play-out
1.Vítkovice Steel61264724168:17693
2.Moeller Pardubice61216529172:18680
3.RI Okna Zlín61221533161:20173
4.Slovan Ústečtí Lvi6199835134:22053

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články