Hlavní obsah

Svoboda: Kdo udrží emoce, bude úspěšnější

Jan ŠkvorSport.cz

Jestli si některý ze slávistů zasloužil za výkon na ledě Liberce pochvalu, pak jednoznačně brankář Adam Svoboda. Inkasoval sice čtyřikrát, přesto ale nespočet dalších tutovek Severočechů vychytal. „Bohužel jsme doplatili na mnoho vyloučení,“ litoval po třetím semifinále i vlastní nedisciplinovanosti gólman, který si v zápase připsal dvanáct trestných minut.

Článek

Liberec vás ve třetím zápase přehrál, proč se vám s ním nedařilo držet krok?

Věděli jsme, že to nebude lehká série. Dneska jsme dostali, jak se říká, přes prsty. Liberec byl v první třetině jednoznačně lepší, my jsme naopak spali. Posledních čtyřicet minut se už hra vyrovnala, bohužel jsme doplatili na mnoho vyloučení. Navíc si nemůžeme dovolit hrát tolikrát ve třech.

Čím si vysvětlujete tak špatný vstup Slavie do zápasu?

Věděli jsme, že do toho soupeř půjde. Všechno nahazovali jednoduše na bránu. Navíc ta naše vyloučení. Z toho pramenil tlak Liberce. Nám pomohla až přestávka.

Ač jste podal vynikající výkon, první gól byl poněkud nešťastný. Vyčítáte si ho?

Myslel jsem, že se puk odrazil za bránu. Chtěl jsem tedy vstát, Lukáš Pabiška to ale mezitím dorazil za čáru. Vesměs všechny góly byly dost šťastné.

Zatímco v duelech v Praze rozhodčí nechávali hře volný průběh, nyní úzkostlivě pískali každý zákrok. Překvapilo vás to?

Nevím, jestli třeba neměli nějaké sezení. Trošku chybí cit pro hru. Ale ani se jim nedivím, také to jsou jenom lidi. Můžou podlehnout atmosféře stejně jako já, když jsem dostal osobní trest, což si v play-off nemůžu dovolit.

Co vás tak rozčílilo?

Udělali jsme faul, to bez debaty. Domácí hráč ale evidentně skočil, tak jsem zkusil, jestli nepůjdou ven oba. Bohužel nešli a dostal jsem desítku. Jsem tam ale od toho, abych chytal puky. Ne se s někým vybavovat. Rozhodčí je pánem na ledě, ne nějaký Svoboda.

Lze vaše výtky směrem k sudím publikovat?

Nebyl jsem nějak extrémně sprostý, pak mi ale něco asi ulítlo...

Celý zápas byl hodně vyhrocený. Byly to velké nervy?

Emoce v sérii jsou, ale musí to být v určitých regulích. Podle mě ale žádné likvidační zákroky nenastaly. Kdo emoce udrží, bude úspěšnější.

V zápase vám scházel kapitán Josef Beránek. Byla jeho absence hodně znát?

Je to těžký. Pepa je podle mě nejlepší hráč v lize na buly. Jeho přehled a cit pro hru nám chybí. Když je potřeba, hru uklidní, jindy naopak přitvrdí. Musíme ho ale zastoupit.

Přijel do Liberce s vámi?

My jsme se rozhodli, že to nebudeme komentovat. Omlouváme se.

Co tedy do pondělního zápasu vylepšit?

Hlavně musíme hrát tak, jako jsme hráli ve třetí třetině. Byli jsem důrazní, napadali ve dvou a domácí měli s rozehrávkou evidentní potíže. Nesmíme je chytat ve stoje, to pak vždycky smrdí faulem. A musíme si pohlídat začátek, protože to bude podobné jako v neděli.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice