Hlavní obsah

Liberecký Žabka si stěžuje na zákeřnou hru mladíka Doležala

LIBEREC

Do konce zápasu chybí pouhé dvě minuty a do posledního místečka zaplněná liberecká hala bouřlivým potleskem oceňuje výkon Tygrů proti Slavii. Zdá se, že zbytek utkání se dohraje již v poklidném tempu, když hostující útočník Doležal narazí jednoho z protihráčů tvrdě na mantinel. Odplata na sebe nenechá dlouho čekat, liberecký bek Žabka bouchá slávistického mladíka zezadu do hlavy. A emoce neopadly ani po zápase.

Článek

Oba aktéři za své počiny vyfasovali tresty do konce utkání. „Žabka mě najednou začal zezadu mlátit do hlavy. Já se ale nechtěl prát, abych nedostal trest do konce zápasu. Bohužel jsem ho dostal za svůj faul,“ popisoval vypjatou situaci Jiří Doležal. Boris Žabka se po zápase na toto téma zprvu odmítal bavit, během rozhovoru nesčetněkrát použil větu „To nebudu komentovat“. Pak se ale přeci jen trochu rozpovídal.

Semifinálová série Liberec - Slavia na Sport.cz:
ON-LINE:Liberec - Slavia
REPORTÁŽ:Liberec využil domácího prostředí a snížil
SIMULOVÁNÍ:Slávistům vadí divadelní výstupy hráčů Liberce
SVOBODA:Kdo udrží emoce, bude úspěšnější
ŽABKA:Liberecký bek si stěžuje na zákeřnou hru Doležala

„Byl jsem náhodou u toho a ujely mi nervy. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. Občas je třeba přitvrdit, aby slávisti věděli, co od nás můžou čekat. Chceme ale hrát hokej, ne se bít,“ vyprávěl obránce, který před svým angažmá na severu Čech působil právě v týmu Vladimíra Růžičky.

Doležal si ale myslí, že Žabkovo počínání nebylo férové. Rána do hlavy přišla zezadu, útočník se tak nemohl bránit. „Nevím, proč se do toho pletl. Asi už je takovej,“ kroutil hlavou syn slavného otce. Podle slovenského obránce ale chodí Doležal do některých soubojů se zákeřnými úmysly. „Už jsem si toho všiml minulý zápas. V neděli tam zase bylo několik zákroků s rukama nahoře a na hlavu. Ten hráč není můj typ,“ zlobil se.

K výkonu rozhodčích se Žabka ale vyjadřovat nechtěl. Pochválil ale generálního manažera Tygrů Ctibora Jecha, který si po druhém utkání veřejně stěžoval na výkon hlavních arbitrů. „Udělal dobrou věc. Osobně si totiž taky myslím, že nás v tom zápase poškodili. Slávistům darovali několik gólů,“ myslí si Žabka, který je skálopevně přesvědčen, že z postupu se bude radovat Liberec. „Chceme vyhrát a taky že vyhrajeme! Fyzicky jsme na tom lépe.“

Reklama

Související témata: