Hlavní obsah

K vyrovnání série dotáhli Liberec podle Pince fanoušci

LIBEREC

V obou domácích zápasech slávistické střelce doslova deptal. Růžičkův tým si na něj přišel jen jednou, v neděli ho překonal Micka. Se všemi ostatními pokusy si liberecký brankář Marek Pinc poradil. „K naší defenzivě můžu říct jen jediné. Byla výborná! Kluci to perfektně odbránili,“ vyzdvihl práci svých spoluhráčů devětadvacetiletý gólman.

Článek

Po úvodních dvou duelech série se Slavií nad Tygry mnozí zlomili hůl, nyní je však Gregorova družina zpátky ve hře. V domácím prostředí svého soupeře jasně předčila, slávisté se jen s obtížemi dostávali do nadějných příležitostí. Marek Pinc si ale nemyslí, že by jeho tým předváděl o tolik lepší hokej než v Praze. „I tam jsme odehráli dva výborné zápasy, Slavia ale měla víc štěstí. Teď se to otočilo k nám a doufám, že to bude pokračovat,“ přeje si.

Že bitva se slávisty bude mimořádně vyrovnaná věděl Pinc už před jejím startem. „To se dalo čekat už od začátku. Ještě to podle mě bude hodně dlouhé,“ troufá si odhadovat. Možná i proto, že na severu Čech jsou Tygři k neporažení. V Tipsport Aréně odehráli v letošním play-off čtyři zápasy, všechny vyhráli. Navíc s impozantním skórem 16:2. „Ženou nás tu dopředu fanoušci, kteří jsou skvělí. Musíme jim poděkovat,“ vysekl poklonu „bílému peklu“.

Semifinálová série Liberec - Slavia na Sport.cz
ON-LINE:Liberec - Slavia
REPOTÁŽ:Liberec přejel Slavii a srovnal stav série
PINC:K vyrovnání série dotáhli Liberec fanoušci

Pinc si dokonce myslí, že náročnější než domácí duely se Slavií byly zápasy s jejím pražským rivalem z Holešovic, kterého Liberec vyřadil ve čtvrtfinále. „Proti Slavii jsme totiž hráli výborně v obraně.“ Paradoxně nejvíce zatopili brankáři v pondělním utkání jeho vlastní spoluhráči. Ve druhé třetině si Tygři málem dali vlastní gól, když několikrát nešťastně tečovali dráhu letu puku. „Bylo to nepříjemné, asi třikrát jsem musel změnit pohyb,“ vzpomíná Pinc na kuriózní situaci.

Ačkoliv v průběhu celé série není o emotivní momenty a vyjádření nouze, liberecké opora si nemyslí, že by zápasy vybočovaly z mezí pravidel. Slávističtí útočníci ho sice občas tvrdě atakují, Pinc si ale nestěžuje. „Myslím, že je to v pořádku, hrajou fér. Série je zatím čistá.“

Jestli chtějí Tygři pomýšlet na postup do finále, jedno utkání budou muset vyhrát i v pražské O2 Aréně, kde v prvních dvou duelech neuspěli. Devětadvacetiletý hráč přiznává, že příčiny neúspěchu si s trenéry dopodrobna rozebrali. „Něco jsme si k tomu řekli, ale co to bylo, si necháme v kabině,“ nechce odkrývat karty. V jednom má ale Pinc jasno. „Bude to vyrovnané. Že by někdo někoho vyloženě přehrál, si nemyslím,“ uzavírá.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice