Hlavní obsah

Plodek: V Liberci jen tak neprohrajeme

LIBEREC

V Liberci alespoň na malou chvíli zavládla hokejová euforie. Bílí Tygři úspěšně zvládli dvě domácí utkání se Slavií a vyrovnali semifinálovou sérii na 2:2. Výraznou měrou se na tom podílel i druhý útok Severočechů ve složení Klimenta, Plodek, Víšek. Právě tato formace zařídila v pondělním čtvrtém utkání první branku. „Vždycky je hodně důležité, kdo ten první gól dá,“ prohlásil Jan Plodek.

Článek

Slavia do pondělního utkání vstoupila mnohem aktivněji než den předtím, Liberci v úvodních minutách hodně zatápěla. Gregorův tým ale úvodní nápor nejenže přežil, v desáté minutě navíc i udeřil. Jan Plodek za brankou zmátl soupeřovy obránce a přesnou přihrávkou našel nekrytého Klimentu, který přesnou střelou poslal svůj tým do vedení. „První gól byl klíčový, další dva nás pak uklidnily,“ pochvaloval si po zápase Plodek.

Tygři Slavii po celý zápas jednoznačně přehrávali. O tom svědčí i to, že všechny branky vstřelili při hře pěti proti pěti. Na konci utkání je tedy ani nemuselo mrzet, že nevyužili žádnou ze šesti nabídnutých přesilovek. Plodek si ale nemyslí, že by početní výhody sehráli špatně. „Neřekl bych, že nám nefungovaly. Jen jsme neměli tolik štěstí jako v neděli,“ vracel se ke třetímu utkání, ve kterém Liberec skóroval v přesilovce dvakrát.

Za úspěchem Severočechů stojí podle devětadvacetiletého útočníka hned několik faktů. Tím možná nejdůležitějším jsou ale výkony brankáře Marka Pince, který týmu dodává klid. „Pincák chytá skvěle celé play-off. Jsem rád, že jsme mu dobrým defenzivním výkonem pomohli,“ říká Plodek. Dalším důležitým bodem je co možná nejjednodušší hra Liberce. „Snažíme se nic nevymýšlet. Hrajeme puky jednoduše ven z pásma, abychom se zbytečně nedostávali pod tlak,“ nechává nahlédnout do týmové taktiky Plodek.

Když měl najít nejdůležitější důvod, proč narozdíl od zápasů v Praze Tygři uspěli jen doma, okamžitě věděl. „Styl hry byl pokaždé stejný. Tady jsme jim ale vždycky odskočili na rozdíl dvou gólů,“ říká Plodek. Dalším neméně podstatným faktorem je neúnavná podpora domácích fanoušků. „Určitě to je skvělou atmosférou, kterou nám tady lidi vytvářejí. Jsou fantastičtí, ženou nás dopředu. Tady jen tak neprohrajeme,“ uzavírá devětadvacetiletý zástupce kapitána.

Reklama

Související témata: