Hlavní obsah

Slavii jsme pořádně sesekali, liboval si Nedorost

LIBEREC

Když Liberečtí odjížděli z Prahy za stavu 0:2 na zápasy, útočník Tygrů Václav Nedorost byl skálopevně přesvědčen, že po duelech na severu Čech bude série znovu vyrovnaná. Nemýlil se. Liberec Slávisty jednoznačně přehrál, ve dvou zápasech inkasoval jediný gól. „Máme teď trošku psychicky navrch, Slavia z nás má určitě respekt,“ pochvaluje si šestadvacetiletý forvard.

Článek

Slavii jste doma téměř k ničemu nepustili. To vám před pátým zápasem musí psychicky pomoct, že?

Určitě. Už na Slavii jsme oba zápasy odehráli dobře. O to víc nás teď mrzí druhý zápas, ve kterém jsme čtyři minuty před koncem dostali vyrovnávací gól. Teď jsme si ale zvedli sebevědomí, Slavia by mohla být trošku dole.

Před domácími utkáními jste říkal, že Slavii pěkně sesekáte. Jste tedy spokojen?

Sesekali jsme je pořádně. Zaplaťpánbůh, že to vyšlo.

Mohou slávisty zápasy v Liberci nalomit?

Určitě jim to nepomůže. Jejich výhodou může být, že teď hrají doma, kde nás dvakrát porazili. My musíme hrát stejně jako u nás. Bruslit, hrát jim do těla, dávat góly z brankoviště. Doufám, že tam vyhrajeme a doma to pak ukončíme.

V obou zápasech jste šli rychle do vedení. Uklidnil vás rychle vstřelený první gól?

Měli jsme to jako součást taktiky. Trenér nám vštěpoval do hlavy, že na ně musíme vlítnout a všechno pálit na bránu. V neděli se nám to podařilo lépe, v pondělí na nás spíše vlítla Slavia. První gól jsme ale dali my a dostalo nás to na koně. Pak jsme dominovali.

Vypadá to, že výkon Slavie jde s inkasovanými góly dolů. Souhlasíte?

To je tím prvním gólem. U nás se hraje blbě, lidi jsou fantastičtí a tlačí nás dopředu. Navíc máme trochu větší kluziště, což slávistickým bekům nemusí vyhovovat. Asi jsme je trošku utahali.

Jak to děláte, že se od fanoušků nenecháte strhnout k bezhlavé ofenzivě, naopak si pečlivě hlídáte obrannou hru?

Trenér nás na to upozorňuje. Nemůžeme vyrazit ve třech dopředu, abychom potom propadli.

Můžou být matné výkony Pražanů způsobeny i absencí kapitána Beránka?

Samozřejmě. Je skvělý na vhazování. Dokáže tým strhnout, je to vůdce. V ofenzivě je nikdo, kromě Jaroslava Bednáře, netáhl. Právě na něj si musíme dát dobrý pozor, dokáže přejít jeden na jednoho a dát gól.

Myslíte, že z vás má nyní Slavia strach?

Nevím, jestli strach, ale respekt určitě. Máme teď trošku psychicky navrch. Uvidí se ale v pátém zápase, ten bude možná rozhodující. Kdo ho vyhraje, povede 3:2 a v dalším utkání už může sérii ukončit.

Dokážete si představit, jaká je nyní atmosféra v kabině Slavie?

Ne moc dobrá. Nic moc tady totiž nepředvedli. Nebýt Adama Svobody, mohlo to skončit ještě větším rozdílem. Moc dobře po těle jim není, Vláďa Růžička je ale určitě nabudí a ve čtvrtek na nás vlítne úplně jiná Slavie.

Vzpomněl jste si na čtvrtfinálovou sérii se Slavií ze sezóny 2004/05? Za stavu 2:2 jste rovněž jeli k pátému utkání do Prahy. Ačkoliv jste ho prohráli, nakonec jste se radovali v sedmém utkání z postupy vy.

Docela jo. Určitě bych se nezlobil, kdyby to tak bylo. Radši bychom ale byli, kdyby to skončilo 4:2, abychom nemuseli hrát sedmý zápas.

Zdravotně už jste v pořádku?

Před sérií mi nebylo dobře, byl jsem nachlazený. Na Slavii jsem toho ještě měl plný brejle, protože jsem předtím netrénoval. Teď už se to ale lepší.

Reklama

Související témata: