Hlavní obsah

Hokejisté Karlových Varů hladce porazili Jihočechy a snížili stav série

KARLOVY VARY

Západočeši využili výhodu domácího prostředí, když ve třetím semifinálovém utkání ČP play-off O2 extraligy porazili České Budějovice 4:0 a snížili stav série na 1:2. Karlovy Vary rozhodly o vítězství díky povedené druhé třetině, v níž daly tři branky. Turka v brance Mountfieldu postupně překonali Košťál, Kraft a Skuhravý. V závěrečné části uzavřel gólový účet přesilovkovým gólem Jaroslav Kristek.

Článek

Po úvodním buly třetího semifinále se do prvního ohrožení branky dostali hosté po střele Tomáše Frola, ale jeho vizitku od modré Lukáš Mensator v klidu vyrazil hokejkou. Další nebezpečnou střelu vyslal na domácího gólmana ve druhé minutě Michal Hudec, ani tentokrát na Mensatora nevyzrál. Karlovarští se osmělili v šesté minutě, ale Kristkovu přihrávku Milan Procházka nevyužil, hostující obrana jeho střelu srazila do bezpečí.

Největší šanci první třetiny znamenala rána domácího beka Jakuba Grofa ve 13. minutě od modré čáry. Puk, který prošel Turkovi skrze výstroj, jen těsně minul pravou tyčku. Jihočeši hrozili zejména z přesilových her, ale ani jednu ze třech nabídnutých příležitostí nevyužili. Když v patnácté minutě nepřehodil Václav Skuhravý z těžkého úhlu Turkův levý beton, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Druhá třetina rozhodla o zisku jihočeského skalpu

Úvod druhé třetiny patřil domácím, kteří Jihočechy zatlačili do obranného pásma, z tlaku však vytěžili pouze Mudrochovu střelu, kterou hostující gólman vytěsnil vyrážečkou. První přesilovku si zahrály Vary ve 25. minutě, početní výhodu však nevyužily. O čtyři minuty později již karlovarský stadión vypukl radostí. Jan Košťál napřáhl za modrou čárou a nekompromisní ranou k levé tyčce otevřel skóre.

Ve 32. minutě se v další střelecké pozici ocitl domácí obránce Michal Dobroň, z pozice mezi kruhy jen trefil padajícího René Vydareného, kterému museli z ledu pomoct spoluhráči. O několik sekund později se lépe dařilo Milanu Kraftovi, který využil zaváhání Moutfieldu a střelou nad Turkovu lapačku zvýšil na 2:0. Povedenou třetinu zakončila Energie gólem v poslední sekundě. Branku musel potvrdit videorozhodčí, ale nakonec Skuhravého střelu nad Turkovy chrániče posvětil.

V závěrečné části, do níž naskočil místo brankáře Romana Turka náhradník Jan Chábera, stvrdili Západočeši výhru gólem Jaroslava Kristka po vydařené přesilovkové kombinaci. Utkání zpestřila v 51. minutě bitka, díky které si Jihočeši zahráli přesilovou hru. Největší šance Kůrky, jenž z bezprostřední blízkosti Mensatora nepřekonal, zůstala nevyužita. S chutí hrající domácí mohli svou střeleckou potenci rozšířit, ale červené světlo se již za žádnou bránou nerozsvítilo.

Čtvrtý zápas série, v níž vede Mountfield 2:1 na zápasy, je na programu ve středu opět na západě Čech. Utkání můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Košťál (Skuhravý), 32. Kraft, 40. Skuhravý (Mensator), 48. Kristek (Kraft). Rozhodčí: Šindler, Šír - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 11:12. Využití: 1:0. Diváci: 4800. Stav série: 1:2.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Zucker, Pech, V. Polák. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Turek (41. Chábera) - Mucha, Gřegořek, Toman, Vydarený (41. Bolf), Sičák, Frolo, F. Novák - Hudec, Brabenec, Sailer - Gulaš, Vak, Veselý - Kůrka, V. Hübl, L. Květoň - Hřebejk, Šimánek, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice