Hlavní obsah

Výhra nás může nakopnout, burcoval po zápase Mensator

KARLOVY VARY

Dvakrát využili Karlovarští zaváhání jihočeské obrany a v poslední sekundě druhé části zakončili domácí vydařenou dvacetiminutovku. Když se k tomu přidalo čisté konto Lukáše Mensatora, mohla Energie slavit první výhru v sérii. S Mountfieldem si poradila 4:0 a snížila stav série na 1:2. „Bylo by fajn srovnat na 2:2, ale musíme zůstat na zemi a nesmíme se dostat do stavu 1:3, uděláme pro to všechno,“ hlásí Mensator.

Článek

Karlovarský gólman předčil na domácím ledě zkušenějšího kolegu v brance Jihočechů Romana Turka a šestadvaceti úspěšnými zákroky se zasloužil o čisté konto Západočechů. „Pro mne je to velká zkušenost, zachytat si proti takovému zkušenému brankáři. Mám se pořád co učit a je to jeden z nejlepších gólmanů v lize," řekl na adresu Turka Mensator. "Je to cenná zkušenost, ale za nulu jsem vděčný celému týmu. Kluci odehráli skvělý zápas a nešlo na mě ani tolik střel,“ pochválil výkon domácí obrany.

„Věděli jsme, že bude skvělá atmosféra a to nám hodně pomohlo. Věděli jsme, že kdyby Budějovice odskočily na 3:0, tak by to bylo těžké, ale to se může stát už zítra,“ varoval bezprostředně po zápase Mensator, jenž vychytal svou první nulu v play-off.

Domácí rozhodli o vítězství především ve druhé části, kdy překonali Turka hned třikrát. Dvakrát využila Energie zaváhání jihočeské obrany, potřetí skórovala v poslední sekundě 40. minuty. „ V téhle sérii to není tak jednoduché. Ve výhru jsem věřil, když jsme zvýšili na 4:0. Když to bylo 3:0, tak ještě ne, protože Budějovice jsou kvalitní mančaft a mohly to otočit,“ svěřil se třiadvacetiletý gólman Západočechů.

Nejblíže měli Jihočeši k překonání strážce domácí svatyně ve druhé třetině, kdy za stavu 2:0 pro Energii rozezvoněl Tomáš Kůrka tyčku. "Přesouval jsem se na poslední chvíli a měl štěstí, že to trefil jen do tyče," přiznal Mensator. "Na nulu jsem začal myslet až v čase 19:55, když byl puk za naší bránou," přidal s úsměvem.

„Konec už Budějovice jen dohrávaly a šetřily se na zítřek. Výhra nás může nakopnout, ale musíme k tomu přistoupit stejně. Nesmí nás to uspokojit,“ burcoval odchovanec karlovarského hokeje, kterému vysoké zápasové vytížení vyhovuje. „Já osobně jsem raději, když se hraje častěji, než když se dlouho čeká,“ nechal se slyšet. „Zítra je ale nový zápas, Budějovice jsou kvalitní tým, určitě se znovu dobře připraví a bude to ohromně těžké,“ uvědomuje si Mensator.

Reklama

Související témata: