Hlavní obsah

Slavia napodobila Liberec a také si stěžuje na výkon rozhodčích

Vedení extraligové Slavie podalo oficiální protest proti výkonu hlavních rozhodčích Pavla Hodka a Tomáše Turčana, kteří řídili třetí semifinálový duel hokejového play-off mezi Libercem a Pražany. Podle oficiálního prohlášení, arbitři rozhodovali neobjektivně a tendenčně ve prospěch Bílých Tygrů.

Článek

"V tomto utkání, ale ne jenom v něm, hráči Liberce vytvářejí na rozhodčí nepřiměřený tlak permanentním simulováním a nafilmovanými pády. Rozhodčí pak nereagují na samotný zákrok, ale na pád hráče a následné teatrální vystoupení," uvádí se v prohlášení, ve kterém se klub pozastavuje i nad skutečností, že tým kouče Vladimíra Růžičky hrál celkem pětkrát ve dvojnásobném oslabení, což považuje za naprosto nepřiměřené.

Podle zástupců Slavie Hodek s Turčanem podlehli atmosféře duelu a předchozímu rozhodnutí komise rozhodčích po druhém utkání série. Po jeho skončení si na výkon hlavních arbitrů Martina Fraňa a Antonína Jeřábka stěžovali Severočeši a Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje jim následně dala za pravdu.

V třetím zápase Hodek s Turčanem nasadili mnohem přísnější metr a udělili hráčům celkem 116 trestných minut. Nad jejich výkonem se hned po utkání pozastavil i asistent slávistického trenéra Jiří Kalous, přestože to aktéři mají pod hrozbou pokuty zakázané.

Jech: Osočování  hráčů ze simulování je nedůstojné

Generální manažer Liberce Ctibor Jech v tiskové zprávě na oficiálních stránkách klubu reagoval na slávistickou stížnost tím, že mu nevadí protest sám, ale jeho forma. "Slavia podala protest proti řízení třetího zápasu, toto právo má každý klub. Vadí mi však, jakou formu a způsob použila. Osočování našich hráčů ze simulování je absolutně nedůstojné," prohlásil Jech.

Podle Jecha mohou všichni posoudit inkriminované momenty i podle televizních záběrů. "Zápasy semifinále vidí v televizi všichni hokejoví fanoušci a je tam každý takový detail jako faul několikrát opakován. Každý si tak může udělat obrázek sám. Místo toho je však veřejnosti podsouváno subjektivní hodnocení slávistického týmu," doplnil Jech.

Předchozí stížnost Liberce podle něj byla namířena na výkon sudích, nikoliv na soupeře. "Také jsme podávali stížnost, nikdy jsme však neřekli, že utkání bylo ovlivněno ve prospěch Slavie, a v tom je zásadní rozdíl. Nám vadil výkon rozhodčích jako takových. To, že naše stížnost byla oprávněná, nám ostatně později doložila svým rozhodnutím komise rozhodčích, která uznala naše připomínky," poznamenal Jech.

Stav vypjaté série je vyrovnaný 2:2 na zápasy, pátý vzájemný souboj těchto mužstev se uskuteční ve čtvrtek v Praze.

Reklama

Související témata: