Hlavní obsah

K zápasu jsme přistoupili laxně, litoval budějovický Sičák

KARLOVY VARY

Po dvou výhrách na svém ledě utrpěli hokejisté Českých Budějovic v sérii s Karlovými Vary první porážku. Celkově v letošním play-off prohráli Jihočeši podruhé, když ve čtvrtfinále jednou nestačili na Kladno. Vůbec poprvé od sezóny 2005-06 přitom nevstřelili ve vyřazovacích bojích ani branku. „V první třetině to ještě šlo, ale ve druhé se nám to zhroutilo,“ přiznal po duelu obránce Vladimír Sičák.

Článek

„Na Kladně to bylo o něčem jiném, tam jsme nehráli zas tak špatně, ale teď se dá říct, že nás Vary přehrály,“ přiznal Sičák. Jihočeši však svému soupeři vítězství značně usnadnili po dvou chybách, kterých využili Košťál s Kraftem. „Všechno se to odvíjelo od bruslení a útočníci nechávali více práce na becích, což v předchozích zápasech nedělali,“ hledal příčiny neúspěchu.

Jako klíčový okamžik označil sedmadvacetiletý zadák nastřelenou tyčku za stavu 0:2 pro Budějovice a poté inkasovanou branku na 3:0 pro domácí mužstvo. „Kdybychom dali místo tyčky gól, tak se s tím dalo ještě něco dělat,“ přemítal. "Ten gól na 3:0 byl hodně důležitý,“ litoval rodák z Jindřichova Hradce branky v čase 39:59. „Nejhorší je, že jsme nehráli svou hru,“ dodal.

„V úterý jsme k tomu přistoupili laxně a když se k tomu přidala dobrá obranná hra Karlových Varů, tak se s tím nedalo moc dělat,“ viděl Sičák hlavní důvody porážky svého týmu. "Ale pokud budeme více bruslit, měli bychom je přehrát,“ nabádá reprezentační bek, jenž ve vyřazovacích bojích zaznamenal jednu asistenci, dva minusové body a šest trestných minut.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín