Hlavní obsah

Hokejisté pražské Sparty se v letošním roce představí na Spengler Cup

Hokejisté Sparty se v letošním roce představí na Spenglerově poháru v Davosu. Pražané na tradičním turnaji, který v historii dvakrát vyhráli, startovali naposledy v roce 2010. Českou extraligu v minulých dvou ročnících zastupoval Třinec, který loni postoupil až do finále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

David Tomášek ze Sparty se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

"První jednání proběhla už na podzim, kdy jsme Davos poprvé oslovili s možností naší účasti. Rychle a nadšeně souhlasili," uvedla generální manažerka Barbora Snopková Haberová na klubovém webu.

Sparta na Spenglerově poháru startovala již dvacetkrát. V letech 1962 a 1963 turnaj vyhrála. V roce 2004 neuspěla ve finále. "Rádi bychom navázali na úspěšnou historickou éru. Turnaj je velice atraktivní jak pro fanoušky, partnery, ale i pro naše hokejisty," dodala Snopková Haberová.

Pražané jsou prvním týmem, který byl oficiálně představen jako účastník turnaje. Jisté je, že nebude chybět domácí Davos a pravidelně se Spenglerova poháru účastní i tým Kanady tvořený z hráčů působících v evropských soutěží.

"Sparta má velikou tradici, jednu z největších v Evropě. Jsme moc rádi, že se turnaje zúčastní," uvedl sportovní manažer pořádajícího Davosu Fredi Pargätzi.

Spenglerův pohár se tradičně uskuteční od 26. do 31. prosince, letos se bude konat již 94. ročník turnaje.

Reklama

Související témata: