Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č.Budějovice 5:4Západočeši získali i druhý domácí duel a srovnali stav série

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Gřegořek 0 : 1
11. Grof 1 : 1
28. Grof 2 : 1
34. Řezníček 3 : 1
35. Bílek 4 : 1
36. Zucker 5 : 1
44. Toman 5 : 2
46. Frolo 5 : 3
54. Brabenec 5 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů rozhodli ve čtvrtek o vyrovnání semifinálové série ČP play-off O2 extraligy s Českými Budějovicemi díky produktivní druhé třetině a po výhře 5:4 srovnali na 2:2. Domácí nasázeli svému soupeři ve druhém dějství čtyři branky, což se ukázalo v třetí části jako klíčové. Jihočeši se totiž nevzdali a v závěrečné třetině zdramatizovali utkání třemi přesnými trefami, vyrovnání však Karlovarští nedovolili.

Článek

Do čtvrtého semifinálového duelu postavili českobudějovičtí trenéři od začátku zápasu do branky Jana Cháberu. Hostující gólman musel poprvé zbystřit v šesté minutě, kdy čtvrtá formace domácích nebezpečně kombinovala v útočném pásmu, ale ani Pech a Polák s Zuckerem branku střelou neohrozili. Aktivněji hrající Jihočeši našli klíč na odemknutí obrany Energie v 8. minutě, kdy vyšachovali domácí hokejisty a do odkryté klece zakončil obránce Petr Gregořek. Další šance hostů na sebe nenechala dlouho čekat, o dvě minuty si až před Lukáše Mensatora vybruslil Milan Gulaš, ale nezakončil přesně.

Příležitost ke srovnání se naskytla Západočechům v desáté minutě, kdy měli možnost hrát přesilovou hru čtyř proti třem a tuto výhodu využili. Košťál sice nejprve netrefil sám před Cháberou odkrytou klec, ale dělovka Jakuba Grofa si již cestu do sítě našla. Vedení na stranu Mountfieldu mohl vrátit o minutu později Brabenec, jeho střelu z bezprostřední blízkosti však domácí gólman kryl. Když v závěru třetiny nevyužili Karlovarští další početní výhodu, šlo se do šaten za vyrovnaného stavu.

Brankostroj Varů ve druhé třetině

Čtyři minuty po začátku druhé části nevyužili hosté výhodu pět proti třem, když Kůrkovu střelu vyrazil Mensator betonem, a trest tak přišel o pět minut později. Stejnou přesilovou hru totiž dostaly Karlovy Vary a naložily s ní o mnoho lépe. Svým druhým gólem v zápase rozjásal tribuny zadák Grof, jehož dělovku musel potvrdit videorozhodčí. Ve 34. minutě Sailerova střela jen těsně minula pravou tyčku a zahřmělo znovu na druhé straně. Sailer po svém střeleckém pokusu seknul domácího hráče a v přesilové hře obránce Řezníček propálil od modré jihočeského gólmana.

Situace před třetím gólem se nelíbila fanouškům Mountfieldu a zasypali prostor za brankou konfetami. Pauza na vyčištění ledové plochy však paradoxně prospěla spíše domácím, kteří pokračovali v brankových hodech. Rozložení Jihočeši inkasovali z hole Vítězslava Bílka ve 36. minutě a přihrávku Lukáše Pecha zpoza branky přetavil v sedmatřicáté minutě v pátý gól David Zucker. Utkání bylo značně nervózní, za potyčku před Mensatorovým brankovištěm si šli zchladit hlavy Vak a Gulaš na straně Jihočechů a Němec s Dubnem za Energii.

Velkou šanci k šestému gólu nevyužil ve 45. minutě Jaroslav Kristek, který sám před Cháberou netrefil odkrytou část branky. Naopak na druhé straně byl úspěšný obránce Jihočechů Milan Toman, jehož nahození skončilo v domácí síti. Naději na zvrat dal o minutu později hostující obránce Tomáš Frolo, jenž bekhendovou střelou rozsvítil brankové světlo za Mensatorem.

Na jediný gól se domácím přiblížil Mountfield pět minut před koncem. Kolotoč před brankovištěm Energie zakončil střelou mezi Mensatorovy betony Kamil Brabenec po přihrávce Milana Tomana. Vyrovnání měl na hokejce v 59. minutě Tomáš Kůrka, ale jeho nájezd zneškodnil Mensator levým betonem. V závěrečné power-play již hosté neskórovali a série se za stavu 2:2 stěhuje na jih Čech. Pátý duel se hraje v pátek.

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 5:4 (1:1, 4:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Grof (Řezníček), 29. Grof (Řezníček), 35. Řezníček, 36. Bílek, 37. Zucker (Pech) - 8. Gřegořek (Kůrka), 45. Toman (Kůrka), 47. Frolo (Brabenec), 55. Brabenec (Toman). Rozhodčí: Homola, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:11. Využití: 3:1. Diváci: 4680 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Zucker, Pech, V. Polák. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Chábera - Mucha, Gřegořek, Toman, Bolf, Sičák, Frolo, Macháček - Šimánek, Brabenec, Sailer - Gulaš, Vak, Veselý - Kůrka, V. Hübl, Kotrla - F. Novák, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Stav série: 2:2

Reklama

Související témata: