Hlavní obsah

Chábera: Puk letěl přímo na lapačku, ale někdo z Varů do mě strčil

KARLOVY VARY

Přestože budějovický brankář Jan Chábera inkasoval ve čtvrtém semifinálovém utkání na ledě Energie pět branek, byli Jihočeši v závěru duelu blízko vyrovnání. Jako klíčové momenty zápasu označil náhradník Romana Turka neproměněnou přesilovku pět na tři, kterou naopak domácí zužitkovali, a třetí branku Josefa Řezníčka. „Nejdříve jsem chtěl rozlámat hokejku, ale pak jsme si to rozmyslel, protože jich tolik nemám," mrzela Cháberu branka na 1:3.

Článek

Karlovarský zadák vyslal v pětatřicáté minutě na hostujícího brankáře střelu od modré, která zaplula do Cháberovy svatyně a zvýšila na dvoubrankový náskok. „Podívejte, když střílí obránce od modré čáry a letí to přímo na moji lapačku, tak bych byl blázen, kdybych to nechytil. Šel jsem tam lapačkou a v tu chvíli do mě ze strany narazil jejich hráč a strčil do mě,“ přiblížil inkriminovaný moment brankář Mountfieldu. „Já spadnul a on střílel do prázdné brány. Myslím, že gól neměl platit,“ dodal s hněvem na rtech.

Řezníčkova branka roznítila nepokoje v sektoru hostujících příznivců, kteří led za brankou zasypali konfety. „Co se dělo v našem kotli jsem neviděl, protože jsem z toho byl sám trochu rozhozený,“ nesledoval Chábera chování příznivců červenobílých barev. „Rozhodčí se o tom nechtěl bavit ani se na to znovu podívat. Nevím, nechápu to,“ kroutil hlavou jindřichohradecký rodák.

Čtvrtý zápas mezi K. Vary a Č. Budějovicemi na Sport.cz:
ON-LINEKarlovy Vary vs. České Budějovice
REFERÁTZápadočeši získali i druhý domácí duel a srovnali stav série
EMOCENapínavý závěr Karlovarští přežili, třetí gól podle Jihočechů neměl platit
CHÁBERAPuk letěl přímo na lapačku, ale někdo z Varů do mne strčil

Druhý gól domácích hokejistů byl pro změnu uznán až po prozkoumání videorozhodčím. Zadák Jakub Grof vypálil dělovku, která prosvištěla kolem Cháberovy masky a odrazila se od kamery v brance. „Slyšel jsem, že tam něco cinklo, takže jsem vůbec nevěděl, jestli to byla tyčka nebo kamera. Puk jsem líznul ramenem a od něho to šlo asi do té kamery,“ upřesnil.

Čtyřiadvacetiletý  brankář, jenž v první lize vypomáhá Mladé Boleslavi střídavými starty, se o svém nasazení do utkání místo týmové jedničky Romana Turka dozvěděl na rozbruslení. „Trenér přišel a řekl, že půjdu do brány já. Ani jsem to nečekal, protože stav byl 2:1 na zápasy a doma chytal Roman (Turek) dobře, takže jsem myslel, že do čtvrtého utkání nastoupí,“ překvapilo Cháberu, jemuž zápasové vytížení nechybělo. „Rozchytaný jsem z Boleslavi,“ přiznal.

Slepenými góly se dostali do zápasu

Jihočeši i přes čtyřgólové manko mohli dovést zápas alespoň do prodloužení. Dvěma slepenými góly ve 45. a 47. minuty se dostali do zápasu a šest minut před koncem snížili na kontaktní gól. Západočeši si vyžádali oddechový čas a hosté mohli pomýšlet na vyrovnání. „Hlavně jsme se potřebovali připravit na další zápas,“ přiblížil Chábera taktiku před třetí dvacetiminutovkou. „Chtěli jsme to ubránit a dát nějaký gól. To se nám povedlo a doufám, že u nás to bude vypadat trochu jinak.  Poslední třetina nás trochu zvedla a bude to určitě naše výhoda,“ vzhlíží hostující gólman k pátečnímu souboji v Budvar Aréně.

Jako hlavní rozdíl mezi domácími zápasy oproti duelům na západě Čech viděl Chábera počet vyloučených a využívání přesilových her. „Doma jsme nebyli tolik vylučovaní, ve Varech jsme hráli za každý zápas třikrát nebo čtyřikrát v oslabení pět na tři, a to docela dlouho. Bylo to hlavně v tom,“ všiml si. „Jinak dnes kromě té druhé třetiny hráli kluci slušně a nedá se jim nic moc vytknout,“ prohlásil ve středu gólman, jenž v sezóně 2001-02 odehrál jedenáct zápasů v nižší zámořské soutěži za klub Cedar Rapids RoughRiders.

Reklama

Související témata: