Hlavní obsah

V Budějovicích je řada na nás, hlásí Řezníček

KARLOVY VARY

Karlovarský obránce Josef Řezníček byl ve středečním čtvrtém duelu proti Českým Budějovickým u třech branek Energie. Nejprve dvakrát namazal na dělovky svého kolegy z obrany Jakuba Grofa, aby později sám rozvlnil síť za gólmanem Janem Cháberou. „Zápas ztratili ve druhé třetině díky našim povedeným přesilovkám,“ pochvaloval si zkušený bek Západočechů.

Článek

V čem se lišil středeční zápas od toho úterního?

Na začátku nás soupeř zahnal tvrdou hrou a my jsme na to špatně reagovali. Byli aktivnější ve hře do těla, přestože jsme zdůrazňovali, že my musíme souboje dohrávat.

Hosté od agresivního stylu ve druhé třetině upustili, cítili jste v té chvíli šanci?

Žádné mužstvo nedokáže hrát tímto způsobem celých šedesát minut, to by byli roboti. Proto od toho trochu ustoupili, nezvládli to nervově a my toho využili. Budějovice se asi trochu probraly, protože zjistily, že nejsme tak špatný hokejisti a mužstvo.

Před čtvrtým zápasem nad vámi stále visela hrozba, že pokud by mužstvo prohrálo, měli by Jihočeši v Budvar Aréně za stavu 3:1 možnost sérii rozhodnout.

V sérii je důležité, aby ji mužstvo drželo vyrovnanou. V Budějovicích jsme měli možnost udělat jednu čárku, nepovedlo se. Doma jsme splnili - je to 2:2 a máme třetí pokus v Budějovicích, takže řada je na nás.

Za stavu 5:1 jste v poslední třetině o vedení málem přišli? Co se vám honilo hlavou po kontaktním gólu Kamila Brabence v 55.minutě?

Hlavní práce se měla ukrývat tady v kabině a do poslední třetiny jsme šli s tím, že to nějak odehrajeme a všichni do toho dají vše, ale nebylo to tak. Na střídačce už se to hrozně těžko zachytává.

Klíčový tedy bude pátý zápas na jihu Čech, protože kdo vyhraje, bude mít na hokejce v následujícím zápase možnost sérii ukončit?

Samozřejmě u nich to bude úplně něco jiného - publikum, malé hřiště. Zkusíme se na ně připravit tak, abychom tam sehráli znovu vyrovnanou partii a zkusíme něco přivést.

Zatímco Mountfield nad vámi na svém ledě vyhrál těsnými výsledky 3:2 a 2:1, vy jste Budějovice přehráli 4:0 a ve druhém utkání jste již vedli 5:1. Může to být pro tým psychická výhoda?

U nich jsme hráli vyrovnané zápasy. Oni si u nás tolik šancí nevytvořili. V tom vidím naše plus a výchozí bod. Trochu to na ně zapůsobí, že včera dostali čtyři góly a dnes pět.

Favoritem jsou zřejmě stále Budějovice, které byly po dvaapadesáti kolech na prvním místě a cíle mají vyšší než vy, souhlasíte?

Budějovice vyhrály základní část, mají stabilizovaný kádr, který je dva tři roky pohromadě a mají ty nejvyšší ambice, takže favority jsou. Síly se ale v play-off začínají vyrovnávat, čehož jsou důkazem zápasy u nás doma. V play-off jsou sice papíroví favorité, ale hraje se to na ledě. Kdo vyhraje zápas venku, tak může tu sérii vyhrát.

Reklama

Související témata: