Hlavní obsah

Hokejisty Plzně bude trénovat Hynek společně s Razýmem

PLZEŇ

Novým trenérem hokejistů Plzně byl ve čtvrtek oficiálně jmenován Pavel Hynek, který bude spolupracovat s asistentem Milanem Razýmem. S Lasselsbergerem se dohodli na ročních smlouvách. Na lavičce nahradili Miloslava Hořavu s Radimem Rulíkem, kteří působili v západočeském extraligovém celku od letošního ledna. Potvrdil to prezident plzeňského klubu Tomáš Král.

Článek

Hořava s Rulíkem působili na lavičce týmu, který nakonec vypadl v předkole play-off s Kladnem, od 22. ledna a na pokračování angažmá se před necelými dvěma týdny definitivně nedohodli. Nástupci odvolaných Jiřího Kučery a Františka Černého tak strávili v klubu jen dva měsíce. "Variant jsme zvažovali více, nakonec jsme se rozhodli pro Pavla Hynka, který si Milana Razýma za svého asistenta vybral sám," řekl Král.

Osmatřicetiletý Hynek v tomto ročníku působil jako asistent Václava Sýkory ve Znojmě. Jako hlavní trenér působil zatím jen v prvoligovém Ústí nad Labem. "Je to ambiciózní trenér, který potvrdil své kvality při působení vedle úspěšných trenérů v úspěšných týmech," řekl Král na adresu kouče, který post asistenta zastával na prahu kariéry také v prvoligovém Berouně a pak především v extralize ve Spartě a v Litvínově.

Král: Hynek má přehled o hráčích

Ve Spartě se podílel v letech 2000 a 2002 na zisku titulu, nejdříve po boku Františka Výborného a pak Václava Sýkory. Hynek pracoval i u reprezentačních výběrů české šestnáctky, osmnáctky a dvacítky. Společně s Jaroslavem Holíkem se radoval ze zlatých medailí na juniorském mistrovství světa v roce 2001. "Líbí se nám i jeho filosofie o práci. Má velký přehled o hráčích," doplnil Král. Razým už v minulosti v Plzni u prvního týmu jako asistent působil.

Hynek bere posun do pozice hlavního trenéra v extraligovém týmu jako běžnou součást kariéry. "V seniorském hokeji působím jedenáct let. Nabídky Plzně si vážím a cítím zodpovědnost. Teď už nás ale čeká práce," řekl Hynek. Nová role pro něj prý nebude znamenat zásadní změnu v tom, jak byl zvyklý doposud pracovat. "Měl jsem štěstí, že jsem mohl spolupracovat s takovými trenéry, jako jsou Franta Výborný a Venca Sýkora, kteří mi dávali velký prostor," vysvětlil Hynek, kterého oslovili extraligoví manažeři s podobnou nabídkou již v minulosti. Až nyní ale došlo i k finální dohodě.

Hořava s Rulíkem při jednání o možnosti setrvání u týmu požadovali změny v kádru, realizačním týmu i managamentu. V Plzni jsou ale hráči pod smlouvami a k žádným radikálním změnám se v klubu nechystají. A to i přesto, že tým po předešlých třech absencích v play off za sebou letos po postupu do vyřazovací části z devátého místa ukončil svou cestu hned v předkole.

Plzeň naposledy prožila větší úspěch v roce 2004

"Hledáme vhodné doplnění v obraně, kde se jedná asi mezi čtyřmi pěti jmény. Po domluvě s novým trenérem Hynkem to budeme řešit. Promluví si do toho, o koho by měl zájem, a uvidíme, jaké budou naše možnosti, abychom posily získali," doplnil Král. Plzeň naposledy prožila větší úspěch v roce 2004, kdy pronikla do semifinále přes favorizované Pardubice.

Nevýrazné bilance z minulých let a každoročně velkého očekávání plzeňských fanoušků a vedení klubu se Hynek nebojí. "Ptají se mě na to ale všichni. Věřím na práci. Myslím si, že mužstvo tady má svou kvalitu, tak proč by se to nemělo podařit zrovna teď. Už v minulé sezoně na tom bylo mužstvo dobře a o Vánocích bylo čtvrté," podotkl Hynek, jenž se nebojí ani časté fluktuace trenéra na střídačce západočeského klubu. "To k tomuhle řemeslu patří," uvedl smířlivě.

Stejně jako Král si je však vědom, že je potřeba tým posílit v defenzivě. Více branek než Plzeň v základní části totiž inkasovalo jen beznadějně poslední Ústí nad Labem. "Obrana je největší slabost, na tom jsme se všichni shodli. Potřebovali bychom tak dva defenzivní beky, ale je otázka, jestli na trhu budou," dodal Hynek, jenž se společně s Razýmem představí hráčům na konci dubna, kdy bude zahájena příprava na další sezonu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články