Hlavní obsah

Komise rozhodčích uznala protest hokejové Slavie, sudí chybovali

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje uznala protest extraligové Slavie, která si stěžovala na výkon hlavních rozhodčích Pavla Hodka a Tomáše Turčana. Ti řídili třetí semifinálový duel play-off mezi Libercem a Pražany a chybovali v něm.

Článek

"Slavia si stěžovala na tři momenty zápasu a ve všech případech byla jejich stížnost oprávněná," řekl předseda komise Pavel Halas. Stížnosti Slavie mířily hlavně na to, že rozhodčí nereagují na samotné zákroky, ale na pády hráčů a jejich teatrální vystoupení. Tým kouče Vladimíra Růžičky označil za nepřiměřené, že hrál celkem pětkrát ve dvojnásobném oslabení.

Slávisté v oficiálním prohlášení tvrdili, že oba arbitři rozhodovali neobjektivně a tendenčně ve prospěch Bílých Tygrů. Taková slova se ale Halasovi nelíbí. "Je to nepříjemné. Chyby tam byly a jsou. Ale podobně jako chybují rozhodčí, tak chybují i další aktéři zápasů. A o tom nikdo z nich nemluví. Všichni si stěžují jen na rozhodčí," podotkl Halas.

Dnes seznam klubů, které podaly stížnost na výkony rozhodčích, rozšířily i České Budějovice. Zástupcům jihočeského klubu se nelíbilo řízení čtvrtého duelu mezi jejich týmem a Karlovými Vary. Generální manažer Mountfieldu Jaromír Látal hned po zápase uvedl, že klub protest zvažuje. Nelíbila se mu hlavně situace předcházející třetí brance Energie, kdy se do kontaktu s gólmanem Janem Cháberou dostal útočník Marek Melenovský.

"Budeme to zkoumat v pátek," řekl Halas. Už s předstihem ale přiznal, že i v tomto duelu Martin Homola a Pavel Mikula chybovali. "Už začátek zápasu nebyl ideální. Podle mého v prvních pěti minutách neodpískali dva fauly a pak se tam vnesla nervozita, která se přenesla až do konce zápasu," uvedl předseda komise rozhodčích.

Reklama

Související témata: