Hlavní obsah

Liberec jsme k ničemu nepustili, liboval si Bednář

PRAHA

Po zápasech na severu Čech si útočník Jaroslav Bednář sypal popel na hlavu. Prohlásil, že Slavii hodně schází jeho góly. V pátém zápase to napravil měrou vrchovatou. Ve třetí třetině tým uklidnil dvěma přesilovkovými trefami, úvodní gól navíc nezištnou přihrávkou připravil pro Červenku. „Já jsem to říkal, ne? Přece nejde, abych ty góly donekonečna nedával,“ smál se po skončení utkání jednatřicetiletý forvard Pražanů.

Článek

Teď už tedy Slavii vaše góly nechybí?

To jste řekl vy. Já jsem řekl, že ty góly přijdou. Přišly dneska, je to sice jen jeden zápas, ale snad nám to pomůže. Liberec jsme k ničemu nepustili.

S Romanem Červenkou jste zařídili tři branky. Vyhovuje vám spolupráce s ním?

Liberec nám oproti minulým zápasům dal docela hodně prostoru a my jsme toho využili. Užívali jsem si to.

Před zápasem vás většina lidí odepisovala, přesto jste Liberec přejeli. Čím to, že utkání dopadlo opačně, než se předpokládalo?

Určitě tím, že jsme na ně vlítli a konečně hráli srdcem. Dohrávali jsem souboje, všude jsme byli první. De facto jsme byli jediným mužstvem na ledě. Dominovali jsme a zaslouženě vyhráli. Jestli je to jinak, snad dám něco do kasy.

Semifinálová série Slavia - Liberec na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia - Liberec
REPORTÁŽ:Slavii dělí jediná výhra od finále
BEDNÁŘ:Liberec jsme k ničemu nepustili

Je v onom srdíčku ten hlavní rozdíl mezi výkony na severu Čech a pátým zápasem v Praze?

Takovýhle hokej Slavia vždy hrála a musíme u toho zůstat. Navíc bylo vidět, že Liberec už nehrál moc do těla. Bruslařsky jsme na tom byli také lépe a doufám, že jsou trochu unavení a přebruslíme je i u nich.

Liberečtí byli po dvou výhrách na vlastním ledě hodně sebevědomí. Myslíte si, že jim to trošku uškodilo?

To je taky možný! Do hlavy jim ale nevidím. Všechny naše čtyři pětky odehrály výborný zápas, navíc jsme hráli týmově. Zasloužená výhra.

Těší vás výhra o to více, že s ní padl i „fenomén Beránek“? V Liberci jste působili bezradně, podle mnohých za tím stála i absence vašeho kapitána.

Nikdy jsem neřekl, že jsme bez Pepíka poloviční. Klobouk dolů před ním, tady se ale hraje na dvaadvacet lidí a jeden hráč to nerozhodne. Ukázalo se, že těch dvaadvacet lidí bylo na ledě i na střídačce strašně platných. Vyhecovali jsem se a hráli jako tým.

Může hrát ve váš prospěch i to, že jste Pince po pátém gólu vyhnali na střídačku?

Tam už nebylo co řešit. Trenér ho stáhl, aby si odpočinul na další zápas.

Připravovali vás trenéři na libereckého brankáře nějak speciálně? Vy i Roman Červenka jste totiž proti němu v samostatných nájezdech pokaždé zakončovali pod horní tyčku.

Vůbec ne.

Který moment tedy v zápase označit za zlomový?

Gól Davida Hrušky na 3:1. Ten nás strašně uklidnil! Chvíli předtím totiž Liberec okamžitě využil přesilovku pět na tři. S Davidovým gólem se většině hráčů hodně ulevilo. Taky bylo důležité, že jsme pak nepřestali hrát.

Hned třikrát v zápase jste se museli bránit ve třech. Na to si do příště musíte dát větší pozor, že?

Půl zápasu jsme dostávali přesilovky my, pak to rozhodčí trošku korigovali. Jestli ode mě nicméně čekáte, že budu nad rozhodčími brečet, to ne. Jsem trošku unavenej, ale furt mám v sobě euforii z toho, že se vyhrálo.

S čím jet tedy v sobotu do Liberce, abyste nezopakovali výkony z třetího a čtvrtého utkání?

Budu se opakovat, ale musíme hrát ten samý hokej jako ve čtvrtek. Nebát se, vlítnout na ně a snad zase dáme nějaké góly z přesilovek.

Reklama

Související témata: