Hlavní obsah

Liberecký Blatný: Chvilkami jsem tam jezdil jako blázen

PRAHA

Takové představení ve slávistickém podání čekal po zápasech v Liberci jen málokdo. Růžičkův tým mnozí po bezkrevných výkonech na severu Čech odepsali, v pátém utkání ale Slavia demonstrovala, že dvě prohry ji psychicky nesrazily. Ba naopak. Bílé Tygry smetla jednoznačným výsledkem 5:1 a tluče na finálovou bránu. „Já osobně jsem z jejího výkonu překvapený. Tohle asi nikdo nečekal,“ přiznal útočník Liberce Zdeněk Blatný.

Článek

Liberečtí před přesunem do Prahy sebevědomě vyhlašovali, že psychická výhoda je nyní na jejich straně. Slávisté podle nich budou dole, v hlavách jim budou ležet nepovedená vystoupení v Tipsport Aréně. Bylo tomu ale přesně naopak. Pátému zápasu jednoznačně dominovala Slavia. „Mysleli jsme, že do nás od začátku půjdou, místo toho se ale zatáhli. Tahle taktika jim vyšla,“ ocenil Blatný, který přiznal, že si jeho tým nebyl za celý zápas schopen vytvořit tlak a Slavia tak vyhrála zaslouženě.

Klíčovým momentem byla dvouminutovka ze závěru druhé třetiny. V dvojnásobné přesilové hře sice nejprve Václav Pletka snížil na 1:2, na jeho trefu ale dokázal okamžitě zareagovat David Hruška, který vrátil Pražanům dvougólové vedení. Že Hruškův gól sehrál podstatnou roli, dobře věděl i Pinc. „Měli jsme to udržet alespoň do konce druhé třetiny. Kdybychom ho nedostali, možná bychom Slavii potrápili víc. Ale to je jen „kdyby“,“ nevymlouval se liberecký brankář.

Semifinálová série Slavia - Liberec na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia - Liberec
REPORTÁŽ:Slavii dělí jediná výhra od finále
BEDNÁŘ:Liberec jsme k ničemu nepustili
BLATNÝ:Chvilkami jsem tam jezdil jako blázen

Ten v brance Tygrů celý zápas nevydržel, po páté inkasované brance ho v padesáté třetí minutě nahradil Michal Fikrt. „Za stavu 5:1 už bylo jasné, že Slavia vyhraje. Myslím, že to byl od trenérů dobrý tah,“ myslí si Pinc. Na lavičce rozhodně nepůsobil zdeptaně. Když ho zabrala multifunkční kostka na ledem, divákům dokonce s úsměvem na tváři zamával. „Stopy to na mně rozhodně nezanechá. Je to první zápas, který se nám nepovedl,“ tvrdil devětadvacetiletý gólman, který si snad až na pátou branku žádnou z tref Pražanů nevyčítal.

Liberečtí hokejisté i za nepříznivého stavu 1:5 dohrávali osobní souboje až do konce, nevypustili jediný střet. To nejlépe ilustroval Zdeněk Blatný, který u mantinelu tvrdě atakoval Igora Rataje, pak na sebe ještě uprostřed hrací plochy cosi pokřikovali. „S výsledkem už se dalo jen těžko něco dělat, tak jsem jim chtěl aspoň tímhle naznačit, že to nebudou mít tak jednoduché,“ popisoval Blatný, který Rataje vyzýval na souboj, ten ale odmítl. Po zápase slávistický forvard řekl, že nechtěl dostat trest pro příští utkání.

Pinc: Myslím, že šestý zápas vyhrajeme

Ačkoli Blatný za svou aktivitu vyfasoval dvě trestné minuty, za svým jednáním si stál. „Nemá přece smysl, abych tam posledních pět minut jezdil od ničeho k ničemu. Když to bude čisté a soupeře to bude bolet, je to v pořádku,“ pověděl. Po chvilce ale přiznal, že jeho chování občas vymezenou mez překročilo. „Chvilkami jsem tam možná jezdil jako blázen. Když člověk neumí prohrávat, má krev v očích a neunese takovou prohru,“ omlouval své chování.

Sedmadvacetiletý útočník po prohraném duelu přiznal, že Tygři si do Prahy přijeli pro vítězství. „Po těch domácích zápasech to bylo jasné. Proto mě štve, že jsme to nedokázali.“ Společně s Pincem se shodli, že v šestém utkání se Severočeši musí vrátit ke hře, kterou praktikovali doma. „Od začátku na ně musíme vletět. Myslím, že ten šestý zápas vyhrajeme a vrátíme se sem,“ je odhodlaný liberecký gólman.

Reklama

Související témata: