Hlavní obsah

Pletka: Uděláme vše pro to, abychom se na Slavii vrátili

PRAHA

Ani nejproduktivnější liberecká dvojice v play-off Pletka – Čermák Bílým Tygrům v pátém zápase nepomohla. V druhé třetině sice Václav Pletka po kapitánově nahrávce v dvojnásobné přesilovce snížil na 1:2, slávisté ale za dvě minuty znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Osmadvacetiletý forvard přiznal, že Pražané byli ve čtvrtek jednoznačně lepší. „My jsme k tomu přistoupili špatně, od začátku nám chybělo nasazení,“ smutnil Pletka.

Článek

Po dvou vydařených domácích zápasech přišla poměrně jednoznačná prohra. Jak moc je to frustrující?

Na prohru jsme zapomněli, jakmile jsme vyšli za kabiny. Slavia byla jasně lepší, měla ve všem navrch, my jsem naopak udělali chyby.

Kde hledat největší důvod porážky?

Hráli jsme moc útočně, pořád jsme chtěli něco vymýšlet. Na tom malém hřišti to prostě nejde, tady musíme hrát jednoduchý hokej. Tak, jako to hraje Slavia. Ta čekala na naše chyby. My jsem jim je bohužel nabídli a oni je potrestali.

Považujete za klíčový moment situaci z konce druhé třetiny, kdy jste nejprve snížil na 1:2, prakticky hned vzápětí jste ale inkasovali třetí gól?

Tohle se v play-off nemůže stát. Na to si musíme dát pozor, mančaft to hrozně sesadí dolu.

Po domácích zápasech jste vyhlašovali, že nyní jste na koni vy. Nemyslíte, že vám takováhle prohlášení mohla spíše uškodit?

Máte pravdu. Musíme se vrátit k tomu, co slavilo úspěch. Snažili jsme se hrát velkej hokej.

Říkal jste, že jste si mysleli, že jste psychicky nahoře. Připomínali jste si v zápase, že se musíte vrátit zpátky na zem?

Už když jsme sem jeli, jsme si říkali, že ten zápas bude úplně jiný. Nastoupili jsme k tomu ale tak, jak jsme nastoupili, a to se doma nesmí opakovat.

Jak byste zhodnotil výkon rozhodčích v pátém zápase?

Slávisti tam měli asi tři nafilmované pády. Myslím, že právě oni chtěli využít toho, že rozhodčí budou pod tlakem. Jinak ale rozhodčí pískali dobře. Co se týče toho protestu Slavie ohledně našeho simulování... Je to jejich názor, my jim ho nebereme. Budeme chtít hrát ten samý hokej. Myslím, že od nás nikdo nesimuluje.

V sobotu vám v šestém utkání půjde o všechno. Pokud prohrajete, sezóna pro vás končí. Jak se na takový zápas dá koncentrovat?

Jako na každý jiný. Poslední krok je vždycky nejtěžší. Chceme se sem vrátit a uděláme všechno pro to, aby se nám to podařilo.

Zažil jste vy osobně podobnou situaci?

Takovýhle zápasů jsem už hrál víc. Jak říkám, musíme věřit, že ten zápas uděláme a vrátíme se sem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice