Hlavní obsah

Slávistický kouč Růžička dostal dvě minuty, trest za něj odpykal syn

PRAHA

Ačkoliv v té době již bylo o osudu utkání rozhodnuto, slávistický kouč Vladimír Růžička prožívá každý zápas až do samotného konce. V závěru pátého semifinálového střetnutí s Libercem se pořádně čertil, když rozhodčí poslali Klepiše za nafilmovaný pád na trestnou lavici. Čtyřiačtyřicetiletý trenér si sudího Husičku zavolal ke střídačce a několik vteřin si s ním cosi hlasitě vysvětloval. Výsledkem ale byl další dvouminutový trest pro hráčskou lavici Slavie.

Článek

„Divil jsem se, že jsme vyloučení my. Zdálo se mi totiž, že to mělo být obráceně,“ popisoval po zápase již s chladnou hlavou Růžička. Radek Husička ale udělenými dvěma minutami reagoval až na moment, který výměně názorů následoval. „Šel jsem na svoje místo a zatleskal jsem mu,“ přiznává slávistický boss ironické gesto. Jako hráče, který trest odpyká, určil svého syna. „Je to bažant, tak si to musí odsedět.“ Slavii nakonec zbytečné oslabení mrzet nemuselo, mužstvo dvouminutovou hru ve třech přežilo bez inkasovaného gólu.

Když ale měl zhodnotil výkon svých svěřenců, zářil spokojeností. „Liberec jsme vůbec k ničemu nepustili. Měli jsme skvělý pohyb, dobře jsme bruslili,“ vypočítával kouč, kterého zároveň potěšilo, že mužstvu oproti předchozím duelům konečně začaly fungovat přesilovky. Využilo hned tři. „Velmi dobře jsme hráli do těla. Liberec dělal chyby, my jsme dávali góly,“ připojil útočník Pražanů Michal Vondrka.

Semifinálová série Slavia - Liberec na Sport.cz:
ON-LINE:Slavia - Liberec
REPORTÁŽ:Slavii dělí jediná výhra od finále
BEDNÁŘ:Liberec jsme k ničemu nepustili
BLATNÝ:Chvilkami jsem tam jezdil jako blázen
PLETKA:Uděláme vše pro to, abychom se na Slavii vrátili
SLÁVISTÉ:Dvouminutový trest kouče Růžičky odpykal jeho syn

Právě Vondrka byl v pátém utkání, byť nezaznamenal ani jeden kanadský bod, hodně vidět. V první třetině se prokličkoval až před libereckého gólmana Pince, kterého se mu podařilo roztáhnout, puk ale do sítě nakonec neprocpal. „Možná jsem měl puk ještě víc potáhnout nebo to naopak zaseknout. Dobře mě vybruslil a chytil to. Jsem dřevák, no,“ smál se útočník, který v závěrečné části hry neuspěl ani při trestném střílení nařízeném po faulu na jeho osobu.

Pětadvacetiletý útočník byl hlavní postavou ještě jednoho momentu. V polovině druhé třetiny dostal kotouč za Pincova záda, rozhodčí ale po následné poradě s kolegy u videa branku pro hru vysokou holí neuznali. „Hned jsem věděl, že to byla vysoká hůl. Nemohl jsem si to ale nechat spadnout na zem. Za mnou byl hráč a natlačil by mě do brány,“ přiznával Vondrka, který si pochvaloval spolupráci s Hruškou a Klepišem, zbylými členy nově utvořené první slávistické formace.

Ve srovnání se zápasy na severu Čech byl výkon Slavie v pátém utkání jako noc a den. „Řekli jsme si, že naši hru musíme změnit, protože v Liberci to byla tragédie. Nikdo nebruslil, nikdo nebojoval, hráli jsme zakřiknutě,“ řekl Vondrka. Stejně dobrý výkon jako ve čtvrtek ale bude muset Růžičkův soubor zopakovat i v sobotu na ledě Tygrů. „Přesně tak musíme hrát. Jít jim do těla a makat,“ nabízí recept na ukončení série odchovanec českobudějovického hokeje.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín