Hlavní obsah

V Litvínově zavládla se sezónou spokojenost, na posilách se pracuje

PRAHA/LITVÍNOV

Zatímco boje o extraligový titul vrcholí, mužstva, která již z play-off vypadla, si mohou užívat odpočinku. Tím je i litvínovský klub, který ve čtvrtfinále podlehl Karlovým Varům. I přes porážku jsou na severu Čech s letošní sezónou spokojeni. „Cílem byl postup do play-off a ten jsme splnili, postupem do čtvrtfinále překročili,“ řekl pro Sport.cz generální manažer HC Litvínov Václav Hořejší.

Článek

„Bezprostředně po skončení série s Karlovými Vary samozřejmě převládalo

zklamání. O postup do semifinále jsme se poprat chtěli,“ litoval nejprve Hořejší. „Nicméně myslím, že jsme odešli se vztyčenou hlavou. Všechny zápasy byly vyrovnané, čtyři z pěti skončily jednogólovým rozdílem. Obě utkání doma jsme měli vyprodaná, hrálo se ve skvělé atmosféře. Konečné umístění je pro nás nejlepší za posledních osm let,“ přidal.

Svěřenci trenérů Petra Rosola a Jaroslava Hübla vypadli s Karlovými Vary 1:4 na zápasy, když třikrát podlehli na ledě Energie a doma získali bod za výhru na samostatné nájezdy. „Cítil jsem, že kdybychom vyhráli páté utkání ve Varech, série se ještě dala otočit. Na zápasy by to bylo 2:3 a hráli bychom doma. Nicméně myslím, že jsme odešli se vztyčenou hlavou,“ hodnotil Hořejší. „Play-off bylo vyvrcholením sezóny, nemáme se za co stydět,“ dodal.

Kdo z hráčů generálního manažera potěšil nejvíce, Hořejší neprozradil. „Nerad hráče hodnotím jednotlivě, dávám přednost hodnocení výkonu mužstva,“ uvedl s tím, že o nových smlouvách jednal již v závěru sezóny. „Řada smluv je již hráči podepsána, v dubnu budou předloženy ke schválení představenstvu,“ poodhalil.

Vyrovnaná brankářská dvojice byla důležitá

Spokojenost v Litvínově zavládla také s posilami. „Mužstvo se nám podařilo vhodně

doplnit. Na posilách pro příští sezónu pracujeme,“ odkryl Hořejší. „Petr (Franěk) splnil to, co jsme si od něj slibovali. Stal se týmovou jedničkou, byl druhým nejlépe hodnoceným brankářem základní části a měl výrazný podíl na našem celkovém umístění,“ vyzdvihl výkony gólmana Petra Fraňka. „Právě fakt, že jsme letos měli dva vyrovnané brankáře, byl rozhodující pro náš úspěch,“ neopomněl týmovou dvojku mezi tyčemi Jaroslava Hübla mladšího.

„Dnes s odstupem času mohu říct, že naše páté místo bych překvapením nazval před zahájením sezóny,“ uvedl Hořejší, pro něhož byl v letošním ročníku extraligy největším překvapením neúspěch Pardubic. „Za celou sezónu se nedokázaly herně zvednout natolik, aby dohnaly bodovou ztrátu ze začátku soutěže,“ konstatoval manažera Litvínova.

Reklama

Související témata: