Hlavní obsah

Musíme být rychlejší a důraznější, burcuje Skuhravý

Jirka G. NovákSport.cz

Vedli si dobře, přesto nedokázali hokejisté Karlových Varů v pátek přerušit neporazitelnost Českých Budějovic v play-off na domácím ledě. Prohráli až v prodloužení po šťastné akci Veselého, který rozhodl o důležitém vedení Jihočechů 3:2 v semifinálové sérii. Pokud nechtějí mít Vary v neděli po sezóně, budou muset na domácím ledě vyrovnat. A hrát ještě o dost lépe.

Článek

„Musíme hrát líp, hlavně druhou třetinu jsme byli hodně pasivní a často vylučovaní. Můžeme jen poděkovat Lukáši Mensatorovi, že jsme tehdy těch branek nedostali víc. Doma je třeba  začít tvořit a být důraznější, navíc nás poženou diváci,“ vykládal po zápase kapitán Varů Václav Skuhravý s tím, že rozhodně ještě není nic ztraceno. „Hodíme poslední zápas za hlavu a půjdeme do toho s tím, že doma musíme vyhrát.“

Nová hokejka pomohla jen k jednomu gólu

Právě Skuhravý jako první otevřel skóre pátého zápasu, když se prosadil už po dvaceti vteřinách druhé třetiny. „Spíš jsem jen puk nahazoval z rohu na bránu a gólmanovi to tam nějak propadlo. Byla to spíš náhoda,“ popsal svoji trefu, kterou krásně pokřtil svou zbrusu novou hokejku. Tu předchozí totiž zlomil při střele na konci první části. „Chtěl jsem vystřelit z voleje a ona najednou praskla, asi jsem ji měl naťuklou už z předchozího buly,“ vysvětlil.

Domácí ale na jeho gól odpověděli už po 37 vteřinách, kdy se trefil Tomáš Mertl a po brance René Vydareného v přesilové hře skóre obrátili. Vary dokázaly vyrovnat až ve třetí třetině po krásné akci Pecha s Kumstátem, další gól už v regulérní hrací době nepadl. „Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme vyrovnat. Prodloužení už bylo vabank,“ tvrdil Skuhravý, jenž byl na ledě při vítězné trefě Veselého.

Před rozhodujícím gólem mu podklouzla noha

„Petr Kumstát ujížděl podél mantinelu, pak jej tam přimáčkl domácí bek a  přijel ještě Ondra Veselý. Přidal jsem se k boji o puk, jenže mi nějak podklouzla noha, a budějovičtí najednou jeli tři na dva,“ popsal pro Vary smutné vyvrcholení zápasu. „Musíme to skousnout, v neděli máme další zápas. Musíme hrát důrazněji a být rychlejší,“ burcuje Skuhravý před šestým duelem na Západě Čech.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice