Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 5:1Hanáci začali boj o extraligové čtvrtfinále vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Skladaný 1 : 0
9. Žižka 1 : 1
9. Olesz 2 : 1
35. Burian 3 : 1
55. Knotek 4 : 1
58. Nahodil 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Olomouce porazili v úvodním utkání předkola play off extraligy Zlín 5:1. Hanákům se povedl vstup do zápasu, když v čase 8:19 vedli už 2:0. Berani sice záhy odpověděli, ale to bylo z jejich strany všechno. Vítězný gól dal Rostislav Olesz. Druhé utkání série se hraje v úterý opět v Olomouci.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Vilém Burian z Olomouce se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek
Fotogalerie

V úvodních sekundách musel hostující gólman Kašík vyrážet dobrou střelu Škůrka od modré čáry. Na druhé straně se do úniku dostal Honejsek, který pálil vedle. Škůrek pak sice nemířil přesně při dalším pokusu od modré čáry, k puku se ale dostal Kolouch, nadvakrát ho prostrčil před branku Skladanému a ten uklidil puk za Kašíkova záda.

V deváté minutě přidali Olomoučtí další zásah: Ostřížek nahrál do útoku Knotkovi, který kotouč podržel, přihrál před brankoviště Oleszovi, jenž objel Kašíka a zakončil do odkryté branky. Bleskově na tento gól odpověděl Žižka. K tomu jen o 34 sekund později propadl puk v domácím obranném pásmu a jeho rána, při níž Konrádovi clonil Honejsek, znamenala snížení.

Po Káňově chybě za brankou mohl srovnat skóre Kubiš, Konrád byl ale proti. Jako první si v početní výhodě zahrál Zlín. Během ní domácí gólman natřikrát zasahoval, ale úspěšně vyrazil střely Dufka i Honejska. Škůrkovu ránu pak na druhé straně tečoval Nahodil jen vedle tyče.

Freibergs při přesilovce ve druhé třetině nastřelil tyč domácí branky. Po tlaku Zlína se v útočném pásmu usadili domácí a Kašík musel několikrát zasahovat. Nápor Hanáků vyústil v přesilovku, kterou nevyužili. Ve 35. minutě dostal Musil od Nahodila puk do útočného pásma, jel za branku, Kašík mu skočil do směru jízdy, ale Musil zvládl puk nahrát před branku přímo Burianovi, který neměl problém ho poslat do prázdné branky.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Libor Kašík inkasuje první branku utkání

Ve třetí části předložil Nahodil puk Klimkovi, který však trefil pouze hostujícího brankáře. Freibergsovu střelu pokryl Konrád. Pak v ponechané výhodě tvrdě pálil Švrček, ale trefil Kašíka do ramena, navíc hosté faulovali znovu a musela tak na dvě minuty pouze do tří. Hanáci touto nabídkou nepohrdli a už po 23 sekundách skóroval Knotek. Skóre pak uzavřel v polovině 58. minuty Nahodil.

Předkolo play off extraligy - 1. zápas:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Skladaný (Kolouch, Škůrek), 9. Olesz (J. Knotek, Ostřížek), 35. Burian (P. Musil, Nahodil), 55. J. Knotek (P. Musil, Škůrek), 58. Nahodil (Klimek, Dujsík) - 9. Žižka. Rozhodčí: Pešina, Lacina - Frodl, Lučan. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4285. Stav série: 1:0.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, Tomeček. Trenér: Moták.
Zlín: Kašík - Nosek, Žižka, Ferenc, Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda - Ondráček, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Popelka, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec