Hlavní obsah

Lídr produktivity Čermák: Měli jsme nůž na krku

LIBEREC

Znovu potvrdil, jak je pro svůj tým nepostradatelný. V šestém semifinálovém utkání na sebe vzal úlohu tahouna. Na konci prostřední třetiny vstřelil Leoš Čermák druhý gól Liberce, který se po skončení zápasu ukázal jako vítězný. Severočeši srovnali stav série se Slavií na 3:3, o finalistovi tak rozhodne až poslední zápas. „Důležité bude, kdo dá první gól,“ myslí si třicetiletý kapitán Liberce.

Článek

Asi se shodneme, že sobotní duel byl mimořádně náročný a důležitý zároveň...

Jasně. Měli jsme nůž na krku. Kdybychom prohráli, sezóna by pro nás skončila. To jsme zvláště v domácím prostředí nechtěli dopustit.

Vy jste k vítězství přispěl druhým gólem, který byl zároveň i gólem vítězným. Jak byste ho popsal?

Vyplynulo to ze hry. Při útoku Slavie jsem se vracel dozadu, když jsme vypíchli puk a Valda Jiruš podpořil útok. Zůstal jsem na modré a všiml si, že se to otevřelo. Najel jsem si mezi kruhy, kde mě Andrej Podkonický perfektně našel. Zůstal jsem tam sám a podařilo se mi skórovat.

Semifinálová série Liberec - Slavia na Sport.cz:
ON-LINE:Liberec - Slavia
REFERÁT:O finalistovi rozhodne až sedmý duel
NOVÁK:Podobnosti se sezónou 04/05 bych nehledal
ČERMÁK:Měli jsme nůž na krku

Leoš Čermák - nejproduktivnější hráč play-off. Jak se to poslouchá?

O tom se nebavíme, neřešíme to. Před námi je týmový úspěch a maximálně se soustředíme na sedmé utkání. Uděláme všechno pro to, abychom v něm uspěli.

V úvodu druhé třetiny dvakrát vypadl proud. Jak moc to bylo nepříjemné?

První pauza nám určitě nepomohla, nemohli jsme se dostat do tempa. Byli jsme pod tlakem, když světla vypadla podruhé. V kabině jsme si řekli, že se musíme rozpumpovat a nabudit na hru. Pak už to bylo lepší.

Stalo se vám v Liberci už něco podobného?

Myslím, že to bylo poprvé. Prý tam byla nějaká přetížená síť.

Dlouhé chvilky jste sice kroužili po ledě, nevypadli jste ale trochu z tempa?

To je kroužení, u kterého se člověk moc nezahřeje. Osmnáct minut přestávka, k tomu deset minut volného bruslení. Určitě to nepřidá. Trošku jsme vypadli z tempa, ale uhráli jsme to.

Vy jste pamětníkem sedmého zápasu se Slavií před třemi lety, ve kterém jste rozhodli o svém postupu do semifinále. Bude pondělní boj o finále podobný?

Tak podobný... Tehdy nám výborně vyšla první třetina. Důležité bude, kdo dá první gól. Od toho se bude odvíjet hra. Musíme se na to připravit co nejlíp a snažit se ten první gól vstřelit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice