Hlavní obsah

Karlovy Vary i Zlín v předkole play off srovnaly série

lik, vapSport.cz
Aktualizováno

Zlín zvítězil 3:1 v Olomouci a v předkole play off hokejové extraligy srovnal stav série na tři vítězné zápasy na 1:1. Karlovy Vary vyhrály 5:3 v Hradci Králové a bitvu o čtvrtfinále také srovnaly. Soutěž ohrožuje koronavirus, ode dneška se hraje bez diváků, není vyloučeno, že play off předčasně skončí.

Foto: David Taneček, ČTK

Druhé utkání Hradec Králové - Karlovy Vary se hrálo bez diváků.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Olomouce i Hradce Králové na úvod předkola vyřazovacích bojů nezaváhali a potvrdili lepší postavení v tabulce po základní části. Ve druhých zápasech ale vše bylo jinak.

V Olomouci před prázdnými ochozy rozhodli zlínští Honejsek a Okál dvěma góly mezi 47. a 50. minutou. Před halou se sešlo několik desítek fanoušků, uvnitř byl jen "personál" spojený se zápasem.

Obdobně to bylo v Hradci, kde domácí od počátku měli problémy s aktivní Energií. Západočeši v touze odčinit pondělní porážku začali skvěle. Flek už v první minutě z nulového úhlu s velkým přispěním teče domácího Koukala dostal puk za záda překvapeného Mazance.

Hradec sice otočil, ale hosté šli za výhrou razantněji. V 59. minutě dorážel Polák a definitivně  vrátil hostům vedení. Šest sekund před koncem pak při power play Mountfieldu dokonal výsledek Vondráček.

O dalším osudu play off budou svaz a kluby jednat ve středu.

Předkolo Generali Česká pojišťovna play off - 2. zápasy:
Olomouc - Zlín 1:3
Branky: 30. Dujsík - 17. a 50. Okál, 47. Honejsek
Stav série 1:1
Hradec Králové - Karlovy Vary 3:5
Branky: 22. Perret, 27. Jergl z tr. střílení, 56. Koukal - 1. Flek, 37. Eminger, 42. Skuhravý, 59. V. Polák, 60. Vondráček
Stav série 1:1

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice