Hlavní obsah

Zlín se rozloučil se sezónou výhrou nad Pardubicemi

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v závěrečném zápase skupiny o udržení Pardubice 5:1 a zakončili letošní nevydařenou sezónu výhrou. Zlínský kapitán Miroslav Okál v neděli sehrál 824. extraligový zápas, kterým uzavřel svou úspěšnou hráčskou kariéru.

Článek

Po opatrnějším začátku se hostům naskytla na začátku páté minuty přesilová hra, když na trestnou lavici zamířil Filip Čech. Pardubice se dostaly ke střele po šanci Koláře, ale zlínský junior Sedláček byl mezi tyčemi připraven.

Obě mužstva jakoby vyčkávala na chybu soupeře. Skóre se poprvé změnilo ve 14. minutě, když obránce Hlavačka prostřelil pardubického gólmana. Zlín mohl těsné vedení vzápětí zvýšit, neboť na trestnou lavici odešel za hrubost Snopek. Berani však sehráli přesilovou hru nepřesně a k vážnějšímu ohrožení Lašákovy branky se nedostali.

Okál se trefil ve svém posledním zápase v extralize

Zlín měl zato doslova raketový nástup do druhé třetiny. Okál rozšířil svůj střelecký extraligový účet o další branku a za další minutu využil nedorozumění pardubických obránců junior Brunec.

Hosté poté nevyužili dvě přesilové hry a branku vstřelili až při hře pět na pět. Pardubičtí junioři sehráli zdařilou kombinaci a kotouč za Sedláčkova záda dopravil Dobiáš. Pohodový a bezstarostný hokej pokračoval i nadále, domácí tým uhájil dvoubrankový náskok až do druhé sirény.

Svěřenci Rostislava Vlacha využili v zápase jednu přesilovou hru, když Snopkovo podražení potrestal na začátku třetí třetiny svým druhým gólem Brunec. Pátý gól domácích přidal Balán a poté se již diváci loučili hlasitým skandováním se zlínským kapitánem Okálem.

RI Okna Zlín - Moeller Pardubice 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Hlavačka (Matějka), 21. Okál (Záhorovský), 22. Brunec (M. Pšurný), 43. Brunec (Matějka), 51. Balán (R. Pšurný) - 29. Dobiáš (Semorád). Rozhodčí: Minář - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 242.
Zlín: Sedláček - Nosek, Lučka, Hlavačka, Klouček, Bořuta, Ďurák, Matula - Okál, Leška, Záhorovský - Mokrejš, Roman Vlach, Filip Čech - Ondráček, Matějka, Brunec - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Rostislav Vlach a Přikryl.
Pardubice: Lašák - Koma, Havíř, Snopek, Linhart, Šeda, Nikolov - Bláha, Zohorna, Ondřej - Radil, Somík, Jan Kolář I - Rákos, Starý, Klejna - Semorád, Dobiáš. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín