Hlavní obsah

Ústí nad Labem poprvé v sezóně porazilo Vítkovice

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem se v této sezóně přece jen dočkali výhry nad Vítkovicemi. Ve svém předposledním utkání před baráží o udržení v extralize v nedéli zvítězili na domácím ledě 5:1 díky čtyřem gólům ve druhé třetině. Ke zkompletování skupiny o 11. až 14. místo v elitní domácí soutěži zbývá sehrát už jen úterní duel Severočechů s Pardubicemi.

Článek

Domácí v neděli měli před baráží větší motivaci než soupeř. Vítkovice přijely s osmi juniory v sestavě a bylo to na jejich hře znát. Ve třetí minutě ale musel domácí brankář Zikmund hasit při dorážce Svačiny, na druhé straně ústecký kapitán Novák nepřekvapil v oslabení střelou po ledě vítkovického Mrázka. Na začátku desáté minuty ale šlo už Ústí do vedení po pohotové střele Šagáta. Domácí si udržovali převahu a Vítkovice se neúspěšně pokoušely o rychlé brejky.

Už v desáté sekundě druhé třetiny svítil na ukazateli skóre stav 2:0, když se František Mrázek prosmýkl vítkovickou obranou a zavěsil pod tyčku branky svého jmenovce. Za další dvě minuty přidal Mrázek druhý gól po pěkné kombinaci Martincova útoku a minutu nato překonal vítkovického gólmana blafákem Novák. Do branky hostů nastoupil Štěpánek, ale ve 36. minutě využil Nedorost ústeckou přesilovku při vyloučení Sturcze.

Na začátku třetí třetiny vytěsnil domácí Zikmund betonem bombu Köhlera a Štěpánek si poradil s pokusy Martince a Němečka. Ústí dál jednoznačně přehrávalo omlazený tým Vítkovic, ale Štěpánek už byl oporou hostů. Čestný úspěch hosté zaznamenali až v 58. minutě zásluhou Sturcze.

Slovan Ústečtí Lvi - Vítkovice Steel 5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Šagát (Hovorka), 21. F. Mrázek (Zeman), 23. F. Mrázek (T. Martinec), 24. Novák (A. Nedorost), 36. A. Nedorost (Hašek) - 58. Sturcz (J. Mrázek). Rozhodčí: Fraňo - Bejček, J. Svoboda. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 1027.
Ústí: Zikmund - Zeman, Gýna, Němeček, J. Evan, A. Novotný, Zápotočný, Pojkar, Hořava - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Novák, A. Nedorost, Hašek - Janků, Špirko, Káňa - Hovorka, Šagát, Krajči. Trenéři: Votruba a V. Evan.
Vítkovice: P. Mrázek (24. Štěpánek) - Suchý, Heš, Hartmann, Sedlák, Gulaši, J. Mrázek, Ovčačík - Köhler, R. Hruška, Klimek - Kolařík, Sturcz, Šedivý - Mikula, Vala, Svačina - Tomášek, Škoda. Trenéři: Bokroš a Bolek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec