Hlavní obsah

Mensator: Po rychlé brance jsme neměli nervy

Již podruhé v semifinálové sérii vychytal karlovarský brankář Lukáš Mensator proti Českým Budějovicím čisté konto a pomohl svému týmu ke srovnání série na 3:3. Západočeši byli v nedělním duelu na pokraji vyřazení, ale domácí utkání zvládli. O postupu do finále tak rozhodne až úterní sedmé měření sil v Budvar Aréně. "Podařilo se nám udržet koncentraci a v polovině třetí třetiny jsem už začal věřit, že o vítězství nepřijdeme," řekl po utkání Mensator Právu.

Článek

Šestý zápas jste hráli s nožem na krku, Budějovice měly mečbol. Bylo to hodně těžké zvládnout?

Nechtěli jsme končit sezónu porážkou na domácím ledě, ale věděli jsme, že nás ta touha nesmí dostat do křeče. Na led jsme šli s jediným přáním udělat maximum pro vynucení si sedmého utkání.

Pomohl vám hodně ten rychlý první gól?

Určitě hrozně moc, po něm jsme nemuseli mít nervy. Navíc plné hlediště se správně rozehřálo a hodně pomohlo k úspěchu. Odehráli jsme především skvělý zápas do defenzívy, téměř nepouštěli hosty do šancí a při našem důrazu před brankou nebylo pochyb o prosazení se v koncovce.

Nastala pro vás v brance vůbec nějaká kritická chvíle?

Budějovické mužstvo se před mou branku dostávalo složitě, ale pár ošemetných střel tam bylo. Soupeř měl i dvojitou přesilovku, ale podařilo se nám udržet koncentraci a v polovině třetí třetiny jsem už začal věřit, že o vítězství nepřijdeme.

Jak je pro vás důležitá vychytaná nula?

Pochopitelně mě těší, že mi už podruhé v sérii nedali Budějovičtí gól. Čisté konto pomůže psychice, ale v play off se nehraje na statistiky, takže bych měl radost i kdybychom zvítězili třeba 10:9.

S čím pojedete k úternímu sedmému zápasu do Budějovic?

Pořád bude výhoda domácího ledu na straně Budějovic, my si to budeme chtít hlavně užít. Naším přáním ale zůstává dojít v play off co nejdál a když si uvědomím, jak blízko teď máme finále, bylo by škoda slibnou pozici promarnit.

Mohou se mužstva ještě nějak překvapit?

Těžko, vždyť už to bude dvanáctý vzájemný zápas v sezóně, když připočtu i pohár. Dost lidí nás možná podceňovalo a nečekalo, že budeme vítězi základní části takhle vzdorovat.

Reklama

Související témata: